Online marketing voor sport retailers

Met onze jarenlange ervaring in de sportbranche weten wij precies hoe we met een online marketing strategie op maat jou als sport retailer kunnen helpen groeien.

De sportbranche is een enorm competitieve branche waarin elke euro telt. Het is daarom ontzettend belangrijk iedere marketing-euro effectief in te zetten en te sturen op de opbrengsten onderaan de streep. Multiply heeft een streepje voor doordat we werken met alle beschikbare data - denk aan beschikbaarheid maatboog, retourcijfers en marges. Doordat we deze data strategisch betrekken in onze optimalisaties kunnen we de (online) marketingeuro's uitgeven waar ze voor jou als sport retailer het meest opleveren.

De sportbranche kent een brede doelgroep die op talloze manier bereikt kan worden. Denk aan kanalen als YouTube, Google Display en Social Media voor je oriënterende potentiële klanten. De daadwerkelijke verkoop vindt plaats via Google, Marketplaces zoals Bol.com of Amazon of tal van affiliates. En daar stopt het niet - het binden van de klant met loyaltyprogramma's in combinatie met e-mailmarketing is tegenwoordig een must in elke groeistrategie bij een sport retailer.

We zijn gewend intensief samen te werken met alle organisatielagen van de sport retailer. Van inkoop tot e-commerce manager en van fotografie tot directie, we weten precies hoe de sport retailer in elkaar steekt en kunnen ontzorgen op elk niveau - van strategie tot uitvoering en alles daar tussenin.

Multiply Retail Model

Wij werken met retailers en merken in de mode/fashion branche die één of meerdere fysieke winkels hebben. De basis van onze werkwijze is het Multiply Retail Model (MRM).

Het Multiply Retail Model is een onderscheidend model wat ons van begin tot eind in staat stelt om de online doelstellingen van de retailer te realiseren, gevoed door 10+ jaar ervaring in de (fashion) retail e-commerce. Het Multiply Retail Model bestaat uit een geïntegreerde aanpak waarbij wij de waarde van elk kanaal stuk voor stuk in kaart kunnen brengen.

Onze werkwijze bij een fashion / mode retailer

Wij weten precies hoe we jullie moeten ontzorgen bij strategische vraagstukken en in de uitvoering van de strategie. Dit doen wij door vanuit het Multiply Retail Canvas, wat we samen opstellen, een strategie te formuleren. De strategie bepaalt vervolgens welke tactieken wij gaan inzetten. Dit zijn de kanalen, maar ook de manier waarop deze kanalen worden ingezet. Dit proces herhaalt zich continu waarbij wij door het optimaliseren van de strategie en tactieken het resultaat steeds weer weten te verbeteren. Dit is belangrijk omdat de moderne consument via een groot aantal kanalen met de retailer in aanraking komt.

Bij het invullen van de strategie werken wij middels de RACE-funnel. De RACE-funnel (Reach, Act, Convert, Engage) stelt ons daarbij in staat om jullie doelgroep te identificeren en op basis van jouw klantreis de juiste kanalen in te zetten. Hierbij beginnen wij in tegenstelling tot populaire modellen altijd vanuit de meest specifieke fase (de engagefase) om zo snel mogelijk waarde toe te voegen waar dit het meest efficiënt kan. Daarna bouwen we dit stapsgewijs en meetbaar uit.

We kennen de waarde van data en streven er naar om altijd data-driven te werken. Dat betekent dat we op basis van data al onze beslissingen nemen. We benchmarken jullie prestaties en gebruiken die data om de strategie te voeden. We werken met geaccrediteerde specialisten en vatten onze resultaten samen in overzichtelijke dashboards die we in ons (twee)wekelijkse contactmoment presenteren, aangevuld door rapportages op maat waar nodig.

Specialisatie in online marketing voor sport

Door onze specialisatie in de retail innoveren we ook alleen voor dit type klant. We proberen schaalbare oplossingen te bedenken en te maken waar jij als retailer blij van wordt en bijvoorbeeld kosten, tijd of energie bespaart. Daarnaast onderscheiden we ons door de ontwikkeling van eigen tooling zoals Loqatio.Door middel van interne trainingen en kennislabs zorgen we dat het kennisniveau binnen Multiply van wereldklasse is. De kwaliteit van ons werk waarborgen we door regelmatig peer reviews uit te voeren. Tijdens de peer reviews beoordelen de specialisten elkaars werk en houden we de kwaliteit hoog.

Retailer in sport?

Geïnteresseerd in onze werkwijze? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.