Online marketing voor schoenen retailers

Als dé retail marketing specialist weten wij alles van de schoenenbranche. Met een online marketing strategie op maat helpen we jou als schoenen retailer groeien.

De schoenenbranche is een enorm competitieve branche waarin het belangrijk is dat je een omnichannel marketing strategie hanteert. Op die manier zijn we in staat de juiste boodschap aan de juiste doelgroep op het juiste moment te tonen. Daarbij is het van groot belang dat jouw online- en offline kanalen elkaar versterken, waarmee je inspeelt op het ROPO-effect. Bij Multiply weten we namelijk als geen ander wat de impact is van online marketing op het verkeer naar jouw fysieke schoenenwinkel. Bij Multiply hanteren we een data-driven aanpak waarbij we gebruik maken van alle beschikbare data, waaronder retourpercentages, beschikbaarheid maatboog en marges.

De schoenenbranche kent ook een brede doelgroep die op talloze manieren bereikt kan worden. Denk aan kanalen als YouTube, Google Display en Social Media om je naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast zetten we SEA en Marketplaces zoals Bol.com of Amazon in om het koopgerichte verkeer aan te spreken en zo conversies te genereren. En daar stopt het niet - het binden van de klant met loyaltyprogramma's in combinatie met e-mailmarketing is tegenwoordig nóg belangrijker om als schoenen retailer te blijven groeien.

We zijn gewend intensief samen te werken met alle organisatielagen van de schoenen retailer. Van inkoop tot e-commerce manager en van fotografie tot directie, we weten precies hoe de schoenen retailer in elkaar steekt en kunnen ontzorgen op elk niveau - van strategie tot uitvoering en alles daar tussenin.

Multiply Retail Model

Wij werken met retailers en merken in de mode/fashion branche die één of meerdere fysieke winkels hebben. De basis van onze werkwijze is het Multiply Retail Model (MRM).

Het Multiply Retail Model is een onderscheidend model wat ons van begin tot eind in staat stelt om de online doelstellingen van de retailer te realiseren, gevoed door 10+ jaar ervaring in de (fashion) retail e-commerce. Het Multiply Retail Model bestaat uit een geïntegreerde aanpak waarbij wij de waarde van elk kanaal stuk voor stuk in kaart kunnen brengen.

Onze werkwijze bij een fashion / mode retailer

Wij weten precies hoe we jullie moeten ontzorgen bij strategische vraagstukken en in de uitvoering van de strategie. Dit doen wij door vanuit het Multiply Retail Canvas, wat we samen opstellen, een strategie te formuleren. De strategie bepaalt vervolgens welke tactieken wij gaan inzetten. Dit zijn de kanalen, maar ook de manier waarop deze kanalen worden ingezet. Dit proces herhaalt zich continu waarbij wij door het optimaliseren van de strategie en tactieken het resultaat steeds weer weten te verbeteren. Dit is belangrijk omdat de moderne consument via een groot aantal kanalen met de retailer in aanraking komt.

Bij het invullen van de strategie werken wij middels de RACE-funnel. De RACE-funnel (Reach, Act, Convert, Engage) stelt ons daarbij in staat om jullie doelgroep te identificeren en op basis van jouw klantreis de juiste kanalen in te zetten. Hierbij beginnen wij in tegenstelling tot populaire modellen altijd vanuit de meest specifieke fase (de engagefase) om zo snel mogelijk waarde toe te voegen waar dit het meest efficiënt kan. Daarna bouwen we dit stapsgewijs en meetbaar uit.

We kennen de waarde van data en streven er naar om altijd data-driven te werken. Dat betekent dat we op basis van data al onze beslissingen nemen. We benchmarken jullie prestaties en gebruiken die data om de strategie te voeden. We werken met geaccrediteerde specialisten en vatten onze resultaten samen in overzichtelijke dashboards die we in ons (twee)wekelijkse contactmoment presenteren, aangevuld door rapportages op maat waar nodig.

Specialisatie in online marketing voor schoenen

Door onze specialisatie in de retail innoveren we ook alleen voor dit type klant. We proberen schaalbare oplossingen te bedenken en te maken waar jij als retailer blij van wordt en bijvoorbeeld kosten, tijd of energie bespaart. Daarnaast onderscheiden we ons door de ontwikkeling van eigen tooling zoals Loqatio.

Door middel van interne trainingen en kennislabs zorgen we dat het kennisniveau binnen Multiply van wereldklasse is. De kwaliteit van ons werk waarborgen we door regelmatig peer reviews uit te voeren. Tijdens de peer reviews beoordelen de specialisten elkaars werk en houden we de kwaliteit hoog.

Retailer in schoenen?

Geïnteresseerd in onze werkwijze? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.