Retail Marketing

Online marketing voor de retail sector is waar ons hart sneller van gaat kloppen. Er gaat niets boven de complexiteit van een retail organisatie en samen de juiste weg vinden naar rendement. Wij helpen retailers groeien.

Wat is Retail Marketing?

Retail marketing is een belangrijk vakgebied binnen marketing en communicatie, gericht op het verkopen van producten en diensten aan particulieren via traditionele winkels en webshops. Het doel van retail marketing is het genereren van bekendheid voor een retailer en zijn producten om de verkoop te stimuleren. Hierbij speelt de marketingmix een belangrijke rol, waarbij vooral de plaats van de winkel van belang is. Het is belangrijk om goed na te denken over de locatie van de winkels en de plaatsing van producten om de klant te trekken en te stimuleren tot aankoop. Retail marketing omvat niet alleen promotie buiten de winkel, maar ook in-store marketing om klanten in de winkel te verleiden tot aankoop. Verschillende promotiemiddelen, zoals actiefolders, televisie, radio, e-mail, websites, sociale media en nieuwsbrieven kunnen worden ingezet. Multiply is de retail marketing specialist en jouw perfecte partner.

Retail Marketing Strategie: Het Multiply Retail Model

Omdat wij geloven dat retail anders is dan andere branches hebben wij ons eigen werkwijze ontwikkeld: Het Multiply Retail Model. Deze werkwijze omvat de nieuwste tools en bewezen innovaties om jou als retailer zo snel mogelijk op weg naar rendement te helpen: Multiply gelooft dat innovatie nodig is om de problemen op te lossen waar de retailer tegenaan loopt. Door te innoveren blijven wij, en daarmee onze relaties, voorop lopen.

Multiply voorziet in een full-service omnichannel oplossing voor retailers waarin we online en offline samenbrengen. Maximaal inzicht in de data betekent dat we elke besteedde euro kunnen verantwoorden en zo effectief mogelijk in kunnen zetten. We doen dit voor grote ketens, retailers met één winkel of online only partijen.

Met het Multiply Retail Model vullen we samen KPI's in met duurzaam groeien als doel. We focussen ons op de gestelde doelen en gebruiken dit als leidraad in de samenwerking. We denken mee op alle vlakken van de bedrijfsvoering en komen samen met de retailer tot een onderbouwde marketingstrategie in lijn van de bedrijfsdoelstellingen. Op die manier ontzorgen we met onze jarenlange ervaring diverse sectoren in de detailhandel, waaronder fashion, schoenen, wonen/lifestyle en sport. Waar de vraagstukken online marketing overstijgen werken we samen met de Multiply Architects.

Branches waar wij in gespecialiseerd zijn

Onze succesverhalen in de retail

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Geïnteresseerd in onze werkwijze? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.