8518c775-2054-4ef4-b898-25525b75f810

SEO voor retail

Bij Multiply denken we graag op organisch niveau mee met jouw organisatie. De SEO consultancy van Multiply gaat verder dan de standaard werkzaamheden. De juiste SEO inrichting zorgt voor goede vindbaarheid binnen Google en een gebruiksvriendelijke website waar conversies worden gemotiveerd. Hoe we onze SEO consultancy in de praktijk toepassen leggen we graag uit. 

Retailers helpen groeien op strategisch gebied

Wij helpen retailers met marketing consultancy, bij onze consultancy hoort ook de organische vindbaarheid van een organisatie. Met onze SEO werkwijze zorgen we ervoor dat jouw website SEO-technisch goed in elkaar zit, de content optimaal aansluit op het zoekgedrag van jouw (potentiele) klanten en kijken we naar wat jij buiten je website om kan doen om organische vindbaarheid te verhogen. Op die manier kunnen we samen groeien.

Wat is SEO Consultancy?

SEO-advies of -consultancy is het inschakelen van een externe partij om de organische prestaties van jouw website te beoordelen. In samenwerking wordt vastgesteld welke doelen je wilt bereiken, welke mogelijkheden er zijn en welke aanpassingen nodig zijn om deze doelen te realiseren. Op basis hiervan begint het marketingbureau met een adviestraject. Bij Multiply hebben we een uitgebreide SEO consultancy die linkbuilding, content marketing, website techniek en lokale vindbaarheid omvat. 

De customer journey

De customer journey in Nederland van consumenten wordt steeds langer. Veel klanten oriënteren online voordat ze de fysieke winkel bezoeken. Hierom is het belangrijk om in dat eerste stadium al een perfecte ervaring te bieden. Wij hebben in onze blog over de customer journey uitleg gegeven over hoe hiermee om te gaan. Om eigen kansen te verhogen moet je ervoor zorgen dat je goed gerankt staat in de zoekmachines. Een goede SEO inrichting helpt hierbij.

Google Mijn Bedrijf

Veel retailers onderschatten de noodzaak van een goede Google mijn bedrijf. Dit is een gratis vorm van Google waarin jij lokaal beter zichtbaar kan worden. Dagelijks worden in er in Nederland miljoenen zoekopdrachten uitgevoerd. Met Google mijn bedrijf word je getoond als mensen op zoek zijn naar jouw of een verglijkbaar bedrijf. Zo kan je bijvoorbeeld als lokale bakker worden gevonden als consumenten zoeken op jouw producten of locatie. Eerder schreven we ook al een blog over Google mijn bedrijf

Google Analytics e-commerce

Google Analytics is een essentieel platform voor inzichten van jouw website. Het platform meet alle activiteiten en conversies die op jouw website plaatsvinden. Zo krijg je meer inzicht in welke pagina's wel- en niet goed presteren. Om Google Analytics goed te begrijpen en in te stellen bieden wij Analytics consultancy aan. Dit houdt in dat we van begin tot eind jou helpen met de juiste opvattingen en instellingen van het platform. Neem contact met ons op mocht je behoefte hebben aan onze Analytics consultancy voor retail.

Contentmarketing

Het belangrijkste aan goed vindbaar zijn is de juiste content schrijven voor de doelgroep die je probeert te bereiken. Google bepaald de vindbaarheid onder andere op basis van content dus is het belangrijk om hier goed over na te denken. Multiply staat naast je om na te denken over de juiste content, we doen onderzoek naar relevante zoekwoorden en we zetten een dashboard op waarin we inzicht geven en kansen spotten. 

Website techniek

Bij Multiply onderzoeken we de technische staat van jouw website en testen we op regelmatige basis de websitesnelheid. Op basis hiervan maken we een adviesrapport met onze verbeterpunten. Vervolgens bespreken we onze bevindingen met de technische partij. Met ons SEO-dashboard zorgen we dat we ook hierna de techniek monitoren. Ook hebben we een blog geschreven over websitesnelheid en hoe je deze gemakkelijk zelf kan testen. 

Linkbuilding

Linkbuilding is het actief verkrijgen van backlinks, een befaamde term binnen SEO. Backlinks zijn voor Google een belangrijk signaal voor de kwaliteit van de website. Hoe Google naar backlinks kijkt is de laatste jaren veranderd. De kwaliteit en relevantie van de backlinks wordt belangrijker, als de kwaliteit goed is, is linkbuilding een krachtige manier om goed te ranken in de zoekmachines.

Lokale vindbaarheid

Een ander onderdeel om goed vindbaar te zijn binnen Google, lokale vindbaarheid. Zoals de naam suggereert heeft dit alles te maken met zichtbaar zijn in jouw regio. Dit kan je op verschillende manieren verbeteren; claim bijvoorbeeld jouw bedrijfsnaam in Google My Business, op deze manier word je zichtbaar in Google Maps. Over lokale vindbaarheid schreven we ook al een blog die je kan raadplegen. 

Analyse

Als je kiest voor Multiply als jouw SEO Partner gaan we in eerste instantie een analyse doen van jouw huidige SEO situatie. We analyseren je website op technisch gebied, inhoudelijk gebied en identificeren verbeterpunten. In de kern draagt een goede invulling van deze punten bij aan een goede ranking binnen Google, en dit verhoogd weer de kans op conversies. Met ons team aan SEO-specialisten helpen we je graag op weg en kijken we uit naar een organische groei!

multiply-56

Onze ervaringen binnen de markt

SEO is een aantrekkelijke vorm van adverteren, dit komt omdat organische vindbaarheid een groot onderdeel van Google inneemt en gratis is. Het kan een enorm verschil maken of jouw organisatie boven- of onderaan de zoekresultaten te vinden is. Hieronder zie je verschillende organisaties die met Multiply werken als SEO Partner. We hebben wekelijks contact over de invulling van de samenwerking, welke werkzaamheden worden opgepakt en hoe we samen verder gaan groeien. 

b43c01bd-de4d-4a18-abca-4b072faa59cc

Optimaliseren en herhalen

Als we de analyse hebben gedaan zetten we volle bak in op het optimaliseren en herhalen. Het optimaliseren van de organische inrichting komt voort uit de verbeterpunten die we met onze expertise en jullie ervaring hebben bepaald. Als we deze verbeterpunten hebben doorgevoerd op de website gaan we het proces herhalen om zo bij te blijven op het gebied van SEO in de retail sector.

Multiply als jouw SEO Partner?

Nu je weet hoe wij het organische aspect van onze dienstverlening aanvliegen is het hoog tijd om contact op te nemen. Wil je meer informatie of gewoon eens lekker ervaring uitwisselen, neem dan via onderstaande button contact met ons op. 

Ook hebben we al vele mooie succesverhalen met klanten als The Stone, Coef en OFM. Wil jij net als deze retailers soortgelijke groei ervaren? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact ons

danjel-website