e952782b-b1b1-4bfa-a097-fc2081b05d25

Online adverteren voor retail (SEA)

Search Engine Advertising (SEA), is een betaalde vorm van adverteren. SEA ecommerce speelt een cruciale rol voor retailers die een versterkte online aanwezigheid willen. Betaalde advertenties binnen Google gaan over het platform Google Ads, voorheen bekend als Google Adwords. Wat je precies met betaald adverteren en Google Ads kan leggen we je graag uit.

Retailers helpen groeien met online adverteren

Wij helpen retailers met marketing consultancy, we helpen onder andere met het opzetten, beheren en optimaliseren van online advertenties via Google Ads (voorheen Adwords retail). Daarnaast werken wij als verlengstuk van jouw organisatie waarbij we ook veel waarde hechten aan het delen van onze kennis met onze retail klanten. Op die manier kunnen we samen groeien.

Wat is marketing consultancy?

Marketingadvies wordt vaak geleverd door externe adviseurs, zoals marketingbureaus. Een marketingconsultant ondersteunt je bij verschillende aspecten waar je hulp nodig hebt, zoals het ontwikkelen van marketingstrategieën, het bedenken van marketingacties, of het uitvoeren van campagnes.

Online marketing consultancy

Bij Multiply vinden we het belangrijk dat we door middel van onze online marketing consultancy retailers helpen groeien. Binnen deze consultancy vallen verschillende diensten, zoals social, paid en crm. Door met verschillende fashionretailers samen te werken hebben we expertise op het gebied van fashion en mode en mogen we onszelf met recht een fashion marketing specialist noemen. 

Digital marketing consultancy

Bij Multiply vinden we het belangrijk dat de klant altijd op de hoogte is van de werkzaamheden die wij uitvoeren. Daarom plannen wij regelmatig een (video)call in om de resultaten te bespreken en onze optimalisaties toe te lichten.

Campagnebeheer

Ook zetten we nieuwe campagnes op en optimaliseren we bestaande. Samen met jou analyseren we de resultaten van jouw Google Ads campagnes. We richten de campagnes in en zorgen dat deze goed blijven draaien

Retail trends & ontwikkelingen

Als retailer bevind je jezelf in een zeer snel veranderende en vooruitstrevende branche. Als retailer is het soms lastig om up-to-date te blijven met deze ontwikkelingen. Om voor jou de beste resultaten te behalen houden wij de nieuwste retail trends en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Budgetbeheer

Door onze ervaring weten we precies wanneer we welke marketing euro op welk moment ingezet moet worden zodat deze niet verloren gaat. Jij bepaalt het budget, wij geven advies. Op deze manier zorgen we er samen voor dat we de meest efficiënte resultaten halen. 

Google Ads

Google Ads is een betaalde advertentievorm van de functies binnen Google. Door gebruik te maken van Google Ads adverteer je specifiek op zoektermen, wat betekent dat je advertentie wordt getoond aan internetgebruikers die al op zoek zijn naar jouw product of dienst. Dit maakt het adverteren effectiever omdat je richt op een doelgroep die al interesse heeft getoond. Andere redenen om met Google Ads te werken zijn: 

 • Consumenten shoppen steeds meer online wat online zichtbaarheid belangrijker maakt;
 • Doelgericht adverteren op jouw doelgroepen wat resulteert in een hoge CTR;
 • De resultaten van de campagnes zijn makkelijk meetbaar en goed te analyseren;
 • Google Ads heeft het hoogste ROI percentage van alle betaalde kanalen.
  Google_Ads_logo.svg

  Wat doet een Google Ads specialist?

  Een Google Ads specialist is op de hoogte van alle updates binnen Google Ads en kent het programma door en door. Door het werken met verschillende partijen weet het team van Multiply als de beste wat er wel werkt en wat niet. Deze kennis passen wij toe bij al onze klanten voor een optimaal resultaat.

  Een Google Ads Specialist beheert jouw advertentiecampagne op Google, met als doel het maximaliseren van de resultaten binnen jouw vastgestelde budget en doelstellingen. Deze specialist houdt regelmatig jouw account in de gaten, van maandelijks tot zelfs dagelijks, om ervoor te zorgen dat jouw advertentiebudget effectief wordt besteed en betere resultaten oplevert.

  Een competente Google Ads Specialist analyseert de verzamelde gegevens grondig en identificeert kansen binnen jouw account. Ze zullen regelmatig contact met je opnemen om je op de hoogte te houden van de markttrends en jouw klanten. Ons team bestaat uit ervaren professionals die bedreven zijn in Google Ads.

  De focus van een Google Ads Specialist ligt op doelgerichte advertenties. Door te investeren in Google Ads kun je vaak meer omzet genereren tegen lagere kosten dan bij andere marketingkanalen. Een specialist in zoekmachine adverteren begint met het opzetten van jouw campagne of analyseert indien al actief, jouw bestaande campagnes. Vervolgens worden strategieën ontwikkeld en getest om steeds gerichter te adverteren naar jouw specifieke doelgroep, wat uiteindelijk leidt tot een hoger rendement.

  Door al jarenlang consultancy te geven op het gebied van Google Ads kennen wij deze tak van sport op het gebied van Retail als geen ander. Met deze ervaring zorgen we dagelijks voor resultaat bij verschillende retailers als The Stone, COEF en OFM.

  Wat is digital marketing?

  Digitale marketing omvat alle strategieën en initiatieven die op digitale platforms worden uitgevoerd, ongeacht of het apparaat waarmee toegang wordt verkregen verbonden is met internet. Binnen dit brede spectrum valt online marketing, dat weer onderverdeeld kan worden in verschillende diensten, zoals e-mailmarketing, betaalde advertenties op sociale mediaplatforms en zoekmachineoptimalisatie.

  Wat kan je met digital marketing?

  Digital marketing voor retail is een cruciaal onderdeel geworden van moderne bedrijfsstrategieën. Het stelt bedrijven in staat om hun online aanwezigheid te vergroten, klanten te bereiken en conversies te stimuleren. Een digital marketing specialist is iemand die gespecialiseerd is in het gebruik van digitale kanalen en tools om effectieve marketingcampagnes te ontwikkelen en uit te voeren.

  Bij marketing e-commerce draait alles om het benutten van digitale platforms om producten en diensten aan te bieden en te promoten. Voor retail bedrijven betekent dit dat ze zich moeten richten op online marketing e-commerce om concurrerend te blijven in een steeds digitaler wordende branche.

  Een van de belangrijkste aspecten van digital marketing voor retail is het begrip van de klantreis. Dit omvat het identificeren van potentiële klanten, het aantrekken van hun aandacht, het creëren van interesse in producten of diensten, het aanmoedigen van overweging en uiteindelijk het stimuleren van aankopen. Door gebruik te maken van verschillende digitale kanalen zoals sociale media, zoekmachinemarketing en e-mailmarketing, kan je als retailer elke fase van de klantreis aanpakken en optimaliseren.

  Een digital marketing specialist voor retail is niet alleen bekend met verschillende digitale marketingkanalen, maar ook met tools en technieken voor gegevensanalyse en -interpretatie. Door gegevens gestuurde inzichten te gebruiken, kunnen retailers hun marketinginspanningen verfijnen en personaliseren om beter aan te sluiten bij de behoeften en voorkeuren van hun doelgroep.

  Een andere belangrijke overweging bij digital marketing voor retail is de optimalisatie van de online winkelervaring. Dit omvat zaken als websiteontwerp, navigatiegemak, product presentatie en check-out proces. Een naadloze en plezierige online winkelervaring kan de kans op conversies vergroten en klantenbinding stimuleren.

  Het succes van digital marketing voor retail wordt vaak gemeten aan de hand van verschillende KPI's (Key Performance Indicators), zoals websiteverkeer, conversieratio's, gemiddelde orderwaarde en klantretentie. Door deze KPI's te volgen en te analyseren, kunnen retailers de effectiviteit van hun digital marketinginspanningen evalueren en aanpassingen aanbrengen om betere resultaten te behalen.

  Kortom, digital marketing voor retail is essentieel in de moderne zakelijke omgeving. Door gebruik te maken van digitale kanalen, tools en strategieën kan je als retailer jouw online aanwezigheid versterken, klanten bereiken en uiteindelijk omzet verhogen. Met de hulp van een Multiply kan jij als retailer duurzaam blijven groeien.

  Multiply als jouw SEA-partner?

  Ons team weet als geen ander hoe belangrijk online adverteren is voor retailers en merken. Ook worden we door onze partners erkend als retail specialist in SEA. Zo hebben we opnieuw de Google Premier Partner-status gekregen, zijn voor de 7e keer uitgeroepen tot Channable Gold Partner en zijn daarnaast Microsoft Advertising Select Partner.

  Ook hebben we al vele mooie succesverhalen met klanten als The Stone, Coef en OFM. Wil jij net als deze retailers soortgelijke groei ervaren? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

  Contact ons

  channable-1