LogoVanOpzeelandTechniek

Hoe Multiply samen met Van Opzeeland Techniek de online omzet heeft verdriedubbeld

Wat we inzetten
 • Organic
 • Paid
 • UX
 • E-mailmarketing
Doelstellingen
 • Totale omzet verhogen
 • Stijging van webshop orders
 • Online zichtbaarheid vergroten
LogoVanOpzeelandTechniek
Wie is Van Opzeeland?

Van Opzeeland techniek is dé specialist op gebied van gereedschap, verspaning en aandrijftechniek. 

Van Opzeeland Techniek en Hugo Schipper werken sinds 2019 hecht samen. Door de opgedane ervaring heeft het bedrijf zich weten te ontplooien tot een meedenkend bedrijf waarbij techniek, specialisme en service hoog in het vaandel staan.

Uitdaging 

 • Van Opzeeland verkocht tot aan de start van onze samenwerking vooral op de B2B markt. Aan ons de uitdaging om de B2C markt te betreden! 
 • Het verhogen van de omzet uit de webshop, in combinatie met een verbeterde gebruiksvriendelijkheid en online zichtbaarheid.
Aanpak 

We startten de samenwerking met een strategiesessie om het startpunt en de gewenste groeirichting te bepalen. Met de verkregen inzichten en scherp gestelde doelen gingen we aan de slag met SEO, SEA en diverse optimalisaties (CRO) op de website. 

SEO

Door middel van een grondige SEO-check en een diepgaand zoekwoordenonderzoek legden we een solide basis voor verdere actie. Op basis van deze inzichten zijn we gestart met de implementatie van de optimalisatie acties, waaronder het verbeteren van de metatitels en -beschrijvingen op categorie-, merk- en productniveau. Sinds de start in juli 2023 zien we een flinke stijging in het aantal vertoningen binnen Google, het organisch verkeer naar de website en het aantal bestellingen.

Stijging in vertoningen in Google. Bron: GA4

Paid

De verkoop van technische producten aan consumenten vereist een specifieke benadering. De oriëntatiefase van consumenten is doorgaans namelijk korter dan bij retailers in andere sectoren. Hiervoor hebben we een unieke aanpak geïmplementeerd.

Voor de start van onze samenwerking bestond er nog geen online advertentiestrategie. We begonnen dan ook met een leeg canvas. Door middel van de strategische inzet van verschillende betaalde advertentiecampagnes hebben we een omzetaandeel uit betaalde advertenties gerealiseerd van 31%. Bovendien behalen we maand op maand een ROAS die winstgevend is en zorgt voor de verdere groei van Van Opzeeland Techniek.

Website optimalisaties

Een goede online marketingstrategie bestaat tegenwoordig uit meer dan alleen de inzet van verschillende online marketingkanalen. Daarom kijken wij verder. Zo hebben we de UX op de website verbeterd om een fijne winkelervaring voor de bezoeker te realiseren. Dit heeft geresulteerd in een conversie optimalisatie van de website van Van Opzeeland techniek. Een voorbeeld van een UX optimalisatie die we hebben toegepast is het toevoegen van een makkelijk te navigeren merkenpagina. 

Resultaten

Hieronder de belangrijkste resultaten van de samenwerking tot nu toe:

 • Een stijging van 225% van de totale online omzet
 • Een stijging van 240% in het aantal webshop orders
 • Een stijging van 87% van de organische omzet
 • Maand op maand een ROAS van 1000% uit Google Ads

Deze resultaten vormen een solide basis voor de verdere groei van Van Opzeeland Techniek. Heb jij ook ambitie om meer uit online te halen? Neem dan contact op en wie weet vieren we het volgende succes met jullie!

Opzeeland-51Facomsteeksleutels
Opzeeland-23Dennisoverhandigdtang
IMG_7027
Opzeeland-58Lagers
Opzeeland-55SteeksleutelsGedore
Opzeeland-54Arthurheefttanginzijnhand
Opzeeland-52ArthurpaktFacomtang