logo-plnts

Van stek naar plant: Hoe PLNTS.com 313% meer bezoekers trekt

Wat we inzetten
 • Google Ads
 • Google Analytics
 • Google Tag Manager
 • Google Shopping
 • Amazon
 • Display
 • Remarketing
Doelstellingen
 • Meer verkeer naar de website
 • Meer verkeer naar de website
 • Awareness creëren in Europa
 • Online verkoop vergroten
logo-plnts
Wie is PLNTS.com?

PLNTS.com is de plek voor plantenliefhebbers. Met zo'n 90.000 volgers op Instagram en verzending door heel Europa heeft PLNTS.com zich binnen relatief korte tijd goed op de kaart weten te zetten.

De oprichters van PLNTS.com zijn begonnen in een kleine kas van hun grootvader. Ze zijn vervolgens met een Instagram account aan de slag gegaan en ontdekten toen hoeveel mensen van planten houden. Ze ontdekten dat het delen van kennis en mooie afbeeldingen onder mede-plantenliefhebbers als nuttig werd ervaren. PLNTS.com is begonnen met de verkoop van mini/baby plantjes. Inmiddels verkopen ze ook de wat grotere huiskamerplanten en leveren ze door heel Europa.

De uitdaging

De uitdaging voor PLNTS.com was om, buiten hun huidige volgers op Instagram, extra zichtbaarheid en verkoop te realiseren door verschillende kanalen en platformen in te zetten in binnen- en buitenland.

De aanpak

Er zijn verschillende acties ondernomen om deze uitdaging te volbrengen. Omdat PLNTS.com in meerdere landen actief wilde zijn, hebben we ons eerst gefocust op de 4 landen waar de meeste verkopen vandaan kwamen; Duitsland, Frankrijk, Engeland en Nederland. Door in elke fase van de salesfunnel actief te zijn, hebben we er onder andere voor gezorgd dat de naamsbekendheid is gegroeid, het verkeer is toegenomen en de verkopen zijn gestegen. Om dit te bereiken hebben we onder andere Google Ads (display-, shopping-, zoekcampagnes), Social (Facebook, Instagram & Pinterest) en verschillende marketplaces zoals Amazon ingezet. In elke fase van het proces zijn we in nauw contact geweest met PLNTS.com en dat heeft geresulteerd in explosieve groei.

"Multiply is een heel betrouwbaar bedrijf. Ze tonen een ondernemende houding naar klanten door mee te denken en zelf inbrengen van ideeën. De advertenties worden goed geoptimaliseerd en er wordt continu nagedacht over verbetering van advertenties of innovaties en dat vinden wij veel waard. We zijn erg tevreden over de samenwerking."

Jesse Mostert - Directeur PLNTS.com

De resultaten

Sinds dit jaar (2020) heeft PLNTS.com een opbrengsten groei van 570% gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Ook zijn de transacties met 363% toegenomen. De naamsbekendheid is meer gaan groeien onder de doelgroep, waarmee de online zichtbaarheid is versterkt. Op de website zijn 313% meer bezoekers geregistreerd en zijn er 318% meer nieuwe gebruikers bereikt.

570%

meer opbrengsten

363%

meer transacties

313%

meer gebruikers

318%

meer nieuwe gebruikers