20200309_maxguitarstore_logo_white_transparant_background1_1_20201021_090636

Brede online marketing strategie voor grootste gitarenwinkel van de BeNeLux

Wat we inzetten
 • Google Ads
 • Google Analytics
 • Microsoft Advertising
 • Google Shopping
 • Display
 • Remarketing
 • Datafeedmarketing
 • Organische vindbaarheid
 • Facebook & Instagram
 • Videomarketing
Doelstellingen
 • Vergroten organische vindbaarheid
 • Meer websitebezoekers
 • Verbeteren online prestaties webshop
max-guitar
Wie is Max Guitar?

Max Guitar begon als een klein, gespecialiseerde gitarenwinkel. Inmiddels zijn ze gegroeid tot de grootste gitarenwinkel van de BeNeLux. In de winkel en online vind je een waanzige collectie aan geweldige nieuw en gebruikte gitaren en accessoires.

De primaire drijfveer van Max Guitar is de liefde voor gitaren. Met als doel alleen de beste, unieke en meest innovatieve producten aan te bieden met toewijzing aan kwaliteit, eerlijkheid en duurzaamheid.

De uitdaging

De fysieke winkel draait erg goed, maar de online prestaties bleven achterwege. De uitdaging was dan ook om van de webshop een winstgevende formule te maken en dit de komende jaren uit te bouwen. De doelstelling was om dit jaar een omzetgroei van 30% te realiseren tegen een vergelijkbaar advertentiebudget van het jaar ervoor. 

De aanpak

Sinds de start van de samenwerking in de zomer van 2019 zijn er flink wat acties ondernomen om de doelstellingen te bewerkstelligen. De webshop van Max Guitar was flink verouderd waar Multiply heeft geholpen bij het overgaan en de migratie naar de nieuwe website. Met het inzetten van online advertising is de merkbekendheid van Max Guitar vergroot. YouTube heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Dit in combinatie met Google Shopping heeft dit de online resultaten een flinke boost gegeven. Ondanks dat nog veel gitaarliefhebbers het liefst hun nieuwe gitaar ophalen in de winkel. Ten slotte wordt er hard aan gewerkt om de organische vindbaarheid van Max Guitar te vergroten. Dit door periodiek een zoekwoordenonderzoek en een technische check uit te voeren. Dit geeft Max Guitar de handvaten om de juiste stappen te zetten om de online marketing en prestaties te blijven verbeteren. 

"Multiply biedt uitstekende optimalisatie van SEO en SEA tegen een scherp tarief. Zij zijn pro-actief, transparant en van alle markten thuis!"

Karel Mommers - IT & Backoffice Manager

De resultaten

Dit jaar (2020) loopt voortreffelijk voor Max Guitar. Zowel in de winkel als online is er tot nu toe al een erg sterke groei gerealiseerd. Online zijn de prestaties zo goed dat de omzet zelfs 30% boven de doelstelling zit.

101%

meer transacties

45%

meer opbrengsten

27%

meer gebruikers

32%

meer nieuwe gebruikers

Hoe ervaren jullie de samenwerking met Multiply?

''Bijzonder goed! Uitstekende kennis van zaken, prettige contactmomenten, goede bereikbaarheid, pro-actief en in staat snel te schakelen.''

Waar vinden jullie Multiply de meeste waarde toevoegen?

''SEO en SEA optimalisatie, specifiek het opzetten en managen van campagnes en het analyseren en doorvoeren van verbeterpunten van onze website.''

Wat zijn redenen om met Multiply te werken?

Multiply is de partner om je webshop succesvol naar een hoger niveau te brengen! Met hun uitstekende kennis van zaken verzorgen ze op transparante wijze optimalisatie van SEO en SEA tegen een scherp tarief!