research

Waarom een maattabel een must is voor jouw webshop

Margriet

13 juli 2023

In de competitieve wereld van e-commerce is het essentieel om de juiste tools en strategieën te gebruiken om je webshop te laten opvallen. Een van de meest cruciale aspecten van een succesvolle webshop is het bieden van een uitstekende gebruikerservaring. Een van de manieren waarop je dit kunt bereiken, is door een maattabel op te nemen in je webshop. In dit artikel zullen we bespreken waarom een maattabel een must is voor jouw webshop en hoe het kan bijdragen aan het vergroten van de tevredenheid van je klanten en het stimuleren van je verkoop.

Drie redenen waarom een maattabel belangrijk is voor jouw webshop 

Een maattabel biedt waardevolle informatie aan je klanten over de maatvoering van je producten. Dit is vooral belangrijk bij kleding, schoenen en andere fashion artikelen, waar de juiste pasvorm cruciaal is voor de tevredheid van de klant. Hier zijn drie redenen waarom een maattabel een must is voor jouw webshop:

1. Verbeterde klanttevredenheid

Een van de belangrijkste voordelen van een maattabel is dat het de klanttevredenheid verbetert. Door gedetailleerde informatie over de maatvoering van je producten te verstrekken, help je klanten om de juiste maat te kiezen en verminder je het risico van onjuiste aankopen. Klanten zullen waarderen dat je hen helpt bij het nemen van een weloverwogen beslissing, en dit zal hun vertrouwen in jouw webshop vergroten.

2. Vermindering van retourzendingen

Het opnemen van een maattabel in je webshop kan het aantal retourzendingen aanzienlijk verminderen. Onjuiste maatkeuze is een van de belangrijkste redenen waarom klanten producten retourneren. Door duidelijke maatinformatie te verstrekken, help je klanten om de juiste maat te kiezen, waardoor de kans op retourzendingen als gevolg van maatproblemen afneemt. Dit bespaart niet alleen de kosten en het gedoe van retourzendingen, maar het vermindert ook de negatieve impact op het milieu.

3. Verhoogde conversie

Een maattabel kan ook bijdragen aan een verhoogde conversie in jouw webshop. Wanneer klanten vertrouwen hebben in de maatvoering van je producten, zijn ze eerder geneigd om over te gaan tot aankoop. Door klanten de tools te geven om de juiste maat te kiezen, verwijder je een obstakel voor aankoop en moedig je hen aan om te converteren.