news

Vergroot je bereik met Push Notificaties

Bas

6 december 2019

Push notificaties zijn kleine berichten die ontvangen kunnen worden van zowel apps als webbrowser. Dit kan een handig communicatiemiddel zijn mits deze op de juiste manier gebruikt wordt. Web push maakt het mogelijk om bezoekers van jouw website of webshop nog een keer te bereiken.

Waarvoor kunnen push notificaties worden ingezet? Door gebruik te maken van push notificaties kun je de websitebezoeker opnieuw in contact laten komen met jouw website. Er zijn een aantal opties waarvoor push notificaties ingezet kunnen worden zoals:

  • Nieuwe collectie
  • Nieuwe blogpost
  • Voorraad meldingen
  • Winkelwagenverlaters
  • Acties

Inschrijven voor push notificaties voor websitebezoekers is eenvoudig, op het moment dat de bezoeker de website bezoekt krijgt die persoon een melding in het scherm. Vervolgens hoeft de bezoeker alleen nog toestemming te geven voor het ontvangen van push notificaties. In vergelijking met email marketing is dit een stuk eenvoudiger omdat er geen gegevens nodig zijn van de websitebezoeker. Eén simpele klik zorgt ervoor dat de bezoeker berichten zal ontvangen. Vanaf dat moment is het mogelijk om gebruikers te segmenteren om zo gerichte berichten te versturen.

push notificaties

Push notificaties kunnen dus op verschillende manieren worden ingezet. Belangrijk om te onthouden is dat push notificaties een goede aanvulling kunnen zijn op jouw online marketingstrategie. Het is belangrijk dat de content relevant is en aansluit bij de doelgroep. Als dit niet het geval is kunnen deze notificaties als vervelend beschouwd worden. Het is dus cruciaal om creatief en kritisch te zijn over de content die jouw bedrijf verspreid, uiteindelijk moeten de berichten een weerspiegeling zijn van jouw merk!

Ben jij klaar om jouw doelgroep gerichte content te sturen of wil je graag meer informatie over push notificaties? Neem dan contact met ons op en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen!