how to

Thuiswinkel e-Academy: Introductie in data

Bas

21 februari 2024

Als partner van Thuiswinkel.org heeft Lennart laatst weer 2 e-learnings opgenomen die beschikbaar zijn voor leden van Thuiswinkel.org. In deze e-learning 'Introductie in data' gaat Lennart dieper in op het belang van data voor (web)winkeliers en wordt laten zien hoe het effectief verzamelen en analyseren van gegevens kan leiden tot betere strategische beslissingen. Of je nu je online aanwezigheid wilt optimaliseren, het koopgedrag van klanten wilt begrijpen of je voorraadbeheer wilt stroomlijnen, deze e-learning voorziet je van de nodige kennis en vaardigheden om data als een waardevol hulpmiddel in je onderneming te integreren.

E-learning

Data wordt vaak beschouwd als het nieuwe goud, en met goede reden. Veel e-commercebedrijven benutten data al volop om hun prestaties te verbeteren. Maar voor veel MKB-bedrijven is het nog onontgonnen terrein. Deze bedrijven hebben behoefte aan mensen die begrijpen wat een e-commerceonderneming nodig heeft op het gebied van data en hoe data kan bijdragen aan het succes ervan. In de e-learning leer je om data te benaderen vanuit de behoeften van het bedrijf: wat wil ik leren over mijn organisatie, welke doelen stel ik, welke problemen wil ik oplossen met data en welke data heb ik daarvoor nodig? Door data op de juiste manier in te zetten, kan je bedrijf op een efficiënte en veilige manier nog succesvoller worden.

Het correcte gebruik van data is van onschatbare waarde voor vrijwel elke organisatie, inclusief MKB-ondernemers. Het begrijpen van klantgedrag, het optimaliseren van voorraadniveaus en het personaliseren van de winkelervaring zijn van cruciaal belang. Daarnaast biedt data inzicht in welke marketingkanalen ondernemers moeten benutten voor het beste rendement.

Wat je leert?

In deze e-learning leer je

  • wat er met data wordt bedoeld en welke soorten data er zijn;
  • hoe je een meetplan voor data bepaalt;
  • hoe je (marketing)data veilig kunt verzamelen;
  • hoe je van data informatie kunt maken;
  • hoe je de informatie overzichtelijk kunt weergeven en delen.
Aan de slag

Wil jij leren hoe je dit kunt toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren via Thuiswinkel.org en sluit de e-learning af met de toets.