news

Power BI dashboards, maak je data inzichtelijk

Lennart

19 april 2017

Google Analytics is tegenwoordig de standaard voor bijna elk bedrijf. Maar de data vanuit Analytics is niet altijd even duidelijk. Daarom biedt Multiply nu een manier om de data verder inzichtelijk te maken. Door middel van Power BI, creëren wij op basis van de data die in Google Analytics wordt doorgestuurd een interactief dashboard.

Hoe ziet zo’n Power BI dashboard eruit?

Om een idee te geven hoe zo’n dashboard eruit ziet hebben we hieronder een dashboard gemaakt met dummy data. Hierin hebben we één van de drie pagina’s die we standaard in het dashboard aanbieden gedeeld. In dit voorbeeld hebben we de pagina gedeeld met informatie over de kanalen waarop je bezoekers binnen komen, “De kanaalgroeperingen”.

De overige pagina’s bestaan uit:

  • Betaald verkeer, waarbij er wordt ingezoomd op alle statistieken omtrent betaald verkeer.
  • Product informatie, hierbij wordt inzichtelijk gemaakt: wat er is verkocht, welke categorieën veel worden verkocht en via welk kanaal, welke producten worden verkocht.
Voor wie zijn deze dashboards handig?

Als je wel eens gebruik maakt van Google Analytics, maar niet precies weet waar je alles kan vinden, dan is het dashboard van Power BI dé uitkomst. Makkelijk en snel kunnen de gegevens van de afgelopen maand inzichtelijk worden gemaakt en weet jij precies, via welke kanalen deze bezoekers zijn binnengekomen, wat ze hebben gekocht, en hoeveel dit heeft gekost.

Dat is ook een voordeel ten opzichte van Google Analytics. We kunnen in het dashboard de kosten inzichtelijk maken van feedkanalen. Vooral voor bedrijven in de fashionbranche die veel gebruik maken van bijvoorbeeld een Kleding.nl of Fashionchick is dit handig omdat je dan veel meer overzicht krijgt in de resultaten van dit soort feedkanalen.

Voordelen Power BI dashboards

Tot slot een aantal voordelen van onze Power BI dashboards:

  • Makkelijk in gebruik
  • Snel en duidelijk overzicht van de resultaten
  • Kosten feedkanalen kunnen inzichtelijk gemaakt worden
  • Koppeling met het weer, om zo eventuele correlaties op te sporen
  • Mogelijkheid om ook doelstelling informatie toe te voegen.

Benieuwd hoe we dit voor jou kunnen inzetten of wil je meer weten over de mogelijkheden? Mail dan nu naar powerbi@multiply.nl!