how to

Passende product content

Sven

23 september 2020

Een belangrijk aspect van branding is content. Dit zijn immers de uitingen en beeldvormingen die een merk of bedrijf maakt. Deze boodschappen die jij meegeeft aan jouw klantenkring of doelgroep geven de mogelijkheid om een bepaalde mening over jouw bedrijf te laten vormen. Dit is online ook zeer belangrijk. Hoe ziet jouw website eruit? Hoe verzorg je jouw social media en hoe spreekt jouw bedrijf de menigte aan.

Een scherp beeld

Als de content van een webshop of website goed op orde is, kan dit een beeld van vertrouwen wekken. Een goede scherpe foto komt beter over dan een foto of afbeelding die niet scherp is of uit proportie is getrokken. Denk hierbij aan afbeeldingen in sliders van de website of de afbeelding bij een product in het geval van een webshop. Heb jij een mooie en duidelijke afbeelding bij een product, dan kan de bezoeker beter bepalen of het product iets kan zijn wat diegene nodig heeft. Als je een onduidelijke afbeelding bij een product hebt staan, dan is deze inschatting lastiger, simpel om de reden dat de afbeelding minder duidelijk is.

Gebruiken van een product video

Een beeld zegt meer dan duizend woorden wordt wel eens gezegd. Maar niet alles kan afgedaan worden met een afbeelding. Daarom is het belangrijk ook tekst bij een product te plaatsen om de bezoeker zo goed als mogelijk te informeren. Geef hierbij de voordelen van jouw product goed aan en meld de benodigde informatie. Een volgende stap zou zijn om een video toe te voegen aan het product. Hierbij zou je beeld, geluid en informatie kunnen combineren om op deze wijze de informatie van het product over te brengen. In het geval van kleding kan het een verschil maken om een product te vertonen als dit gedragen wordt door een model. Op deze wijze kan de bezoeker ook zien hoe een bepaald product staat of valt. Dit kan meegewogen worden in het proces om een product te bestellen.

Kortom, zorg ervoor dat de juiste informatie bij het product staat en zorg ervoor dat je vertrouwen wekt bij de bezoeker om bijvoorbeeld een aankoop te doen op jullie webshop. Bedenk altijd zelf: zou ik met de partij in zee willen? Met andere woorden: vertrouw ik de website genoeg om een bestelling te plaatsen? Wil jij een keer sparren over de opbouw van jouw webshop of weten wat jij kunt verbeteren? Neem dan contact op met ons.