spotlight

Optimaal voorbereiden op Peak Season

Yoran

4 november 2022

Peak Season staat voor de deur. Een belangrijke periode in het jaar voor veel retailers en brands. Als dé retail marketing specialist weten wij dat als geen ander. We weten ook dat de voorbereidingen hierop altijd veel tijd kosten en dat om die reden soms ook nog wel eens het één en ander wordt vergeten. Om dit te voorkomen en jullie hier dus optimaal op voor te bereiden, hebben wij een webinar gegeven en met alle inzichten die daar uit zijn gekomen een whitepaper geschreven. 

Wat is Peak season?

Peak Season is een periode van het jaar waarin retailers een aanzienlijke stijging van de verkoop ervaren. Dit is meestal het gevolg van culturele evenementen of grote promotieaanbiedingen die alle spelers in de detailhandel organiseren om hun verkoop te stimuleren. Peak Season bestaat uit een aantal hoogtepunten.


Peak Season vorig jaar

Als we terugblikken naar deze drukke periode vorig jaar dan zien we allereerst dat er minder aankopen waren in de fysieke winkels. Dit kwam doordat er een gedeeltelijke en uiteindelijk volledige lockdown was. Dit zien we dan ook terug in de online cijfers. Zo had Black Friday een 70% stijging in transacties ten opzichte van eenzelfde vrijdag die periode. Daarnaast waren de dagen voorafgaand aan Black Friday erg populair. Zo namen de verkopen van maandag tot en met donderdag met 48% toe vergeleken met 2020. De reden hiervoor was dat veel webshops al eerder begonnen en een groot deel van de week aanbiedingen hadden.

Voorbereidingen Peak Season

Hoewel Peak Season voor veel retailers een grote kans is om veel verkopen te genereren, kan het ook stressvol en overweldigend zijn. Zonder een juiste voorbereiding kunnen deze dagen ongeorganiseerd worden en is er een kans dat er niet optimaal geprofiteerd wordt. Daarom hebben we op basis van de webinar een whitepaper opgesteld waar alle belangrijke punten voor Peak Season in verwerkt zijn, zodat jij als retailer goed voorbereid te werk kan gaan.

Wil jij geholpen worden bij alle voorbereidingen omtrent Peak Season. Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.