how to

Locatie extensies voor meer bezoek naar je fysieke winkel

Multiply

17 maart 2022

Voor retailers en ondernemers met een fysieke locatie is het belangrijk dat er personen daadwerkelijk naar de winkel komen. In de winkel kun je dat stukje extra service leveren wat online wellicht niet altijd lukt. Daarom is het extra belangrijk dat men jouw winkel zowel offline als online weet te vinden. We hebben al eerder geschreven over het belang van het bijhouden van jouw Google My Business pagina als retailer. Maar er is online nog meer mogelijk; zo kun je namelijk locatie extensies toevoegen aan de Google Ads campagnes.

Hoe werken locatie extensies?

Om jouw fysieke locaties zichtbaar te krijgen in de Google Ads advertenties dient de locatie toegevoegd te worden aan het Google Ads account. Dit gebeurt door de winkellocatie op te zoeken binnen de Google Ads omgeving, vervolgens wordt er een verzoek tot koppeling verstuurd naar het account dat het Google Mijn bedrijf account beheert. Zie hier meer informatie van Google. Op het moment dat het verzoek geaccepteerd wordt en de extensies worden toegepast op de campagnes, zullen de locaties zichtbaar zijn in de Google Ads advertenties. Zoals het voorbeeld hieronder:

Voordeel van locatie extensies voor retail

Het voordeel is dat mensen die op zoek zijn naar jouw webshop of zoeken naar producten die jij aanbiedt, ook de dichtstbijzijnde locatie te zien krijgen. Hiermee vergroot je het verkeer naar de fysieke winkel en kan jij als retailer dat extra stukje service bieden. Het zit namelijk zo dat men op het adres in de advertentie kan klikken, waardoor direct een Google Maps scherm wordt geopend. Dit biedt de mogelijkheid om direct de routebeschrijving te activeren en een bezoek aan de winkel te brengen.

Daarnaast ben je in staat om 'winkelbezoeken' als conversie toe te voegen in het Google Ads account. Hiermee krijg je inzichtelijk hoe vaak iemand na het klikken op jouw advertentie ook daadwerkelijk naar de winkel is gekomen. Na het instellen van locatie-extensies zie je dus ook het effect van het toevoegen van locatie-extensies aan jouw advertenties.

Staan jouw winkels al gekoppeld aan Google Ads? Of ben je benieuwd wat er nog meer mogelijk is met betrekking tot het verkrijgen van extra winkelverkeer? Neem dan een contact met ons op.