how to

Nieuw: Linkjes toevoegen aan Instagram Stories

Yoran

3 november 2021

Instagram is met een update gekomen waar veel retailers blij van zullen worden, namelijk het plaatsen van linkjes in de Instagram Stories. Voorheen was deze functie alleen beschikbaar voor gebruikers met een hoog aantal volgers en door het gebruik van betaalde advertenties. Dit is nu verleden tijd! Deze Instagram-update geeft de mogelijkheid aan retailers om meer mensen naar de website te sturen. Heb je een nieuwe collectie of bepaalde toffe producten die je wilt uitlichten? Dan kun je nu jouw volgers hier rechtstreeks naar toe sturen via Instagram Stories.

Hoe voeg je een link toe aan een Story?

Voorheen kon je, als je genoeg Instagram-volgers had, een 'swipe up’ button gebruiken om jouw volgers naar je website te sturen. De werking hiervan is iets aangepast. Er dient nu een sticker geplaatst te worden op de post en die sticker bevat een link naar een pagina op jouw website. Hieronder volgt een korte uitleg:

1. Selecteer de content binnen het Stories-menu;
2. Selecteer de sticker tool op de navigatie balk;
3. Kies voor de link sticker en voeg vervolgens een link hieraan toe;
4. Plaats de sticker op de gewenste plaats in de story.

instagram-stories-link
Meten is weten

Nu kunnen jouw Instagram volgers via een story ook op jullie website belanden. Ons advies is om een UTM code in de story link te plaatsen. Een UTM zorgt er namelijk voor dat het voor Google Analytics duidelijk is waar de desbetreffende websitebezoeker vandaan is gekomen. Op deze manier ben jij in staat het verkeer via de Instagram Stories in Google Analytics te meten. Hierdoor kun jij per post zien hoe veel websitebezoekers het heeft opgeleverd, wat deze websitebezoekers op jouw website hebben gedaan en wat dit heeft opgeleverd. Met andere woorden, je bent in staat om het succes van jouw Instagram Stories te meten en deze data te gebruiken voor het optimaliseren van jouw toekomstige Instagram posts.

Ons advies is om altijd 3 UTM parameters mee te geven aan de post zodat het overzichtelijk blijft, waaronder: utm_source, utm_medium & utm_campaign. Hieronder een voorbeeld over de invulling hiervan.

utm_sourcreInstagram
utm_mediumStories
utm_campaignFW2021

Uiteraard is de informatie die je met de parameters wilt meegeven op eigen invulling. Het belangrijkste is dat het voor jou duidelijk is waar het verkeer precies vandaan is gekomen. Een gemakkelijke manier om UTM's aan jouw link toe te voegen is via deze tool

UTM's toevoegen aan URL

Zin om een keer te sparren over jouw social media strategie? Kom dan in contact en bespreek de mogelijkheden met jouw consultant.