news

Linkbuilding: Cruciaal voor een goede vindbaarheid

Lennart

21 december 2021

Het is je vast niet onbekend: je zit ’s avonds op de bank en wilt een leuke film kijken. Je gebruikt Google om twee titels te vergelijken en ziet dat de eerste film 4,5 sterren krijgt op basis van 20.000 reviews. De tweede film scoort 4 sterren met 1.000 reviews. Waarschijnlijk kies je de eerste film omdat je daar het meeste vertrouwen in hebt.

Waarom links belangrijk zijn

Google doet precies hetzelfde, maar dan met linkjes in plaats van reviews en met websites in plaats van films. De logica is als volgt: Google ziet een link als een ‘positieve review’ naar een website – waarom zou iemand anders de moeite nemen om naar een andere website te linken? Hoe meer linkjes naar een website, hoe waardevoller de website volgens Google is en hoe hoger de website in Google te vinden is. En hoog staan in Google willen we allemaal wel.

Hoe kom je aan links?

Sommige websites krijgen 'vanzelf' waardevolle links. Denk aan Wikipedia, Amazon of bijvoorbeeld nieuwssites. Voor veel andere websites moet er iets meer moeite worden gedaan om links te krijgen. Een sterke identiteit, duidelijke boodschap en deelbare content werken goed om links te ‘genereren’. Vervolgens loont het om de wereld te laten zien dat je er bent. En dáár kan Multiply je uitstekend bij ondersteunen.

Linkbuilding

De linkbuilders van Multiply kunnen links naar jouw website creëren op basis van een gerichte strategie, die we samen afstemmen. Ze publiceren goede content zoals whitepapers, interessante informatiepagina’s of mooie blogs op andere websites. Maar ook persberichten plaatsen of websites opnemen in verzamelwebsites zijn beproefde methodes. We doen dit op een snelle en veilige manier die resultaat laat zien.

Hoe werkt het?

We stemmen een focus af (welke content/zoekwoorden vinden we belangrijk), maken afspraken over de tijd die nodig is om de linkjes te verkrijgen en gaan aan de slag om links te verzamelen. Er wordt maandelijks gerapporteerd over de voortgang. De eerste resultaten zijn vaak met 3 maanden al te zien.

Neem contact op voor de mogelijkheden.