how to

Hoe zet je jouw social kanalen in op Black Friday?

Yoran

7 november 2023

De impact van Black Friday op de winst van retailers is van onschatbare waarde, waardoor dit dagen zijn die niet over het hoofd gezien mogen worden. Het is dan ook essentieel om je social media kanalen op de juiste manier in te zetten om maximaal te profiteren van deze drukke winkeldagen. Lees hieronder enkele strategieën die je kunt gebruiken om jouw Black Friday-campagne op social media tot een succes te maken:

1. Marketingkalender

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin ruim van tevoren met het plannen van je Black Friday campagne. Gebruik je social media kanalen om teasers te plaatsen en de spanning op te bouwen. Denk aan posts met warmmakers of een soort countdown tot de grote dag. Door je publiek op de hoogte te houden van wat ze kunnen verwachten, creëer je anticipatie en vergroot je de kans op betrokkenheid.

2. Leads campagne

Black Friday biedt een uitgelezen kans om je klantenbestand te vergroten. Start een leads campagne waarbij je mensen aanmoedigt om zich in te schrijven voor je nieuwsbrief, zodat ze als eerste op de hoogte zijn van de beste deals. Dit heeft niet alleen voordelen voor Black Friday, maar ook voor de lange termijn. Je bouwt namelijk een duurzame relatie op met je klanten en kunt hen ook tijdens kerst en andere belangrijke periodes bereiken.

3. Gebruik van Black Friday kaders

Maak gebruik van Black Friday kaders voor je producten binnen je campagnes. Voeg opvallende banners of kaders toe aan je afbeeldingen om extra aandacht te trekken. Hiermee geef je duidelijk aan dat het om speciale aanbiedingen voor Black Friday gaat. Op deze manier val je op in de overvolle tijdlijnen van je volgers.

4. Niet gescoord met Black Friday campagne

Soms kan het voorkomen dat je ondanks al je inspanningen niet het gewenste resultaat behaalt met je Black Friday campagne. Geef niet op! In de week na Black Friday kun je een zogenaamde 'second chance' campagne draaien. Target alle mensen die interactie hebben gehad met jouw bedrijf op social media, maar nog niets hebben gekocht. Bied hen opnieuw dezelfde acties aan en overtuig hen alsnog van jouw aanbiedingen.

Door deze strategieën toe te passen, kun je jouw social media kanalen effectief inzetten voor Black Friday en de kans vergroten op een succesvolle campagne. Vergeet niet om te meten en te analyseren wat wel en niet werkt, zodat je volgend jaar nog beter voorbereid bent! Heb je verder nog hulp nodig bij jouw Black Friday strategie? Neem contact met ons op.