research

Google Shopping Showcase advertenties

Michael

28 juni 2019

Waar voorheen Google Shopping Showcase advertenties alleen in andere landen beschikbaar waren, heeft Google het nu ook in Nederland geïntroduceerd. Met dit nieuwe type shopping advertenties hoopt Google het voor bedrijven makkelijker te maken om hun doelgroep te inspireren. In dit blog zoeken we voor je uit wat Showcase ads precies zijn, waarom je het zou moeten gebruiken en wat het verschil is met de normale Google Shopping advertenties.

Google Shopping

Google Shopping is een manier van adverteren die al langere tijd beschikbaar is in Nederland. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om op basis van hun complete productaanbod advertenties te creëren. Wanneer jouw doelgroep vervolgens in Google op een van de producten die jij in je productaanbod hebt zitten zoekt, kan je een gerichte advertentie laten zien. Een voorbeeld hiervan is hieronder te zien.

Shopping Showcase ads

Shopping Showcase advertenties zijn een nieuwe manier binnen Google om beter aan te sluiten op de oriënterende bezoeker met shopping ads. Waar de traditionele shopping advertenties zich richten op verkeer dat al dicht bij de aankoop is, richten de showcase advertenties zich alleen op de oriënterende doelgroep. Ook qua uiterlijk zien de showcase advertenties er anders uit dan de standaard shopping advertenties. Het is dan ook het doel om de doelgroep te inspireren. Producten moeten gegroepeerd worden op producttypes, zodat je ook beelden kan bijvoegen die goed aansluiten bij het productype. Hieronder een voorbeeld van Google voor een zoekopdracht naar mirrors.

Waarom zou je het moeten gebruiken?

Het voordeel is dat dit advertentietype gericht is op inspiratie. Waar dat nu vooral met banners en video’s gebeurt is er nu een middel waarmee je echt zichtbaar kan zijn op het moment dat jouw doelgroep zoekt in Google. Bij Display en Video zal je nooit zichtbaar zijn op het moment dat de doelgroep zoekt. Hiermee geeft Google adverteerders dus extra mogelijkheid om tot de verbeelding van jouw doelgroep te kunnen spreken.

Ben je benieuwd hoe het er in de praktijk uit zal zien, of wil je hulp met het opzetten van dit type advertentie? Neem dan nu contact op met Multiply.