q&a

Google Premier Partner: waar staat dit voor en hoe herken je het?

Lennart

2 juni 2017

Zoals je eerder in onze blogs voorbij zag komen heeft Multiply de Google Premier Partner-status. Hierin is onder andere aangegeven welke voordelen deze status met zich meebrengt. Alleen hoe herken je nou of een bedrijf een Google Partner of Premier Partner-status heeft en wat houdt dit nou precies in?

Wat houdt het in?

De Google Partner-status geeft aan in hoeverre het bedrijf over Adwords-vaardigheden en -expertise beschikt. Tevens staat dit voor het realiseren van omzetgroei voor de klanten die zich hierbij hebben aangesloten. Wanneer onder andere aan bovenstaande voorwaarde zijn voldaan mag het de Google Partner-badge weergeven. Er zijn twee verschillende soorten Google Partner-badges:

Google Partner-badge


Google Premier Partner-badge


De onderscheiding tot Google Premier Partner is alleen weggelegd voor ‘‘toonaangevende bedrijven die meer uitgeven en aan aanvullende certificerings- en prestatievereisten voldoen’’ (bron: Google). Multiply zit dus in de beste categorie van Google!

Google ’s bedrijfsspecialisatie

Google onderscheidt verschillende bedrijfsspecialisaties. Dit biedt de mogelijkheid aan bedrijven om aan te tonen welke facetten zij beheersen en in uitblinken. De bedrijfsspecialisaties worden behaald wanneer aan bepaalde voorwaarde wordt voldaan. Op het gebied van bedrijfsspecialisaties zijn deze als volgt:

  • Adwords gecertificeerd op het betreffende gebied.
  • Minimaal een x bedrag heeft uitgegeven op het specialisatiegebied.

Vervolgens oordeelt Google aan de hand van de prestaties op het betreffende gebied of het bedrijf in aanmerking komt om zich tot specialist te rekenen. Onder elke specialisatie is terug te vinden wat de specialisatie precies inhoudt, zie het voorbeeld hieronder:

Hoe te herkennen?

Om in te zien welke kennis binnen het bedrijf aanwezig is, is het mogelijk om de bedrijfsspecialisaties en individuele certificeringen hiervan in te zien. Wanneer rechtsboven op de badge wordt geklikt is het mogelijk om het aantal bedrijfsspecialisaties en individuele certificeringen in te zien:

Door middel van Google Partner is het dus altijd mogelijk om te controleren welke kennis- en expertise aanwezig is.

Heb je hulp nodig met het opzetten of het optimaliseren van Adwords campagnes? Neem dan gerust contact op met Multiply om hier samen verder op in te gaan.