how to
Welke Google Ads extensies zijn er en wanneer gebruik je ze?
Je kent ze vast wel, de links onder Google advertenties die verwijzen naar bepaalde categorieën op de website of de belknop waarmee je met één druk op de knop het bedrijf opbelt. Dit zijn twee voorbeelden van advertentie extensies. Maar welke zijn er allemaal en hoe werken ze? Om daar achter te komen, hebben wij deze blog geschreven.
Wat zijn extensies en wat zijn de voordelen?
Advertentie extensies zijn toevoegingen aan je Google Ads zoekadvertenties (Bing, Display en Youtube gebruiken ook extensies maar deze laten we voor nu hierbuiten). Met extensies kun je extra informatie aan je advertenties toevoegen. Sommigen zijn duidelijk zichtbaar als extensies en andere zijn wat minder duidelijk.
De voordelen van het gebruik van extensies zit hem vooral in de kwaliteitsscore en zichtbaarheid van de advertentie. Zo verhoog je de kwaliteitsscore van je advertenties als je gebruik maakt van extensies, wat weer zorgt voor een lagere kosten per klik. Door bijvoorbeeld sitelink extensies te gebruiken, druk je de advertenties van concurrenten onder je eigen advertenties omlaag, wat zorgt voor meer zichtbaarheid. Daarnaast brengen kliks op de extensies zelf geen extra kosten met zich mee. Je betaalt gewoon voor een klik, net als dat je zou betalen voor een klik op je advertentie.
Welke extensietypes zijn er?
Er zijn een aantal verschillende extensietypes, elk met een eigen voordeel. Deze zijn hieronder beschreven.
Sitelink-extensie
De sitelink-extensie is de meest opvallende. Deze creëert 2 of 4 extra links onderaan de advertentie. Je kunt hiervan de koppen, beschrijvingen en links zelf aanpassen. Voeg altijd minimaal 8 sitelinks toe aan elke advertentiegroep. Zo zorg je ervoor dat Google genoeg keuze heeft en dus vaker je sitelink extensies toont.

Highlight-extensie
Waar sitelink-extensies echt opvallen, zijn de highlight-extensies minder duidelijk zichtbaar. Met highlight-extensies kun je bepaalde USP’s (Unique Selling Points) toevoegen om ervoor te zorgen dat de gebruiker in één keer een beeld heeft van de beste redenen om bij jou te bestellen. Voeg altijd minimaal 5 highlight-extensies toe aan je advertentiegroep voor de beste resultaten.

Website-informatie-extensie
De website-informatie-extensies lijken op de highlight-extensies. Deze worden namelijk ook toegevoegd achter de beschrijvingen van je advertentie. Je kunt kiezen uit verschillende onderwerpen en daaronder een aantal subonderwerpen hangen die van toepassing zijn op jouw website. In onderstaande voorbeeld is het onderwerp “Stijlen” en de subonderwerpen zijn “Modern”, “Klassiek”, “Trendy” en “Business”.

Locatie-extensie
Door een locatie-extensie toe te voegen aan je advertenties genereer je meer winkelbezoekers. De gebruiker krijgt de winkel te zien welke het dichtst bij hem/haar in de buurt is. Op mobiel kun je op de link klikken om een routebeschrijving via Google Maps te krijgen.

Prijs-extensie
Indien een gebruiker op een product zoekt, kan een prijs-extensie worden getoond. Hierin zie je direct de prijs van het product of meerdere producten. Dit kan goed werken indien je weet dat je de goedkoopste aanbieder bent van het product. De prijs-extensies zijn niet voor alle talen beschikbaar, maar gelukkig wel voor de Nederlandse taal.

Oproep-extensie
Als een gebruiker op zijn/haar telefoon zoekt naar je bedrijf, is de kans groot (mits je deze hebt ingesteld) dat er een oproep-extensie wordt getoond. Hierin zien gebruikers het nummer staan en kunnen ze met één klik bellen naar je bedrijf. Deze extensies worden ook op desktop en tablet getoond, maar wel in veel mindere mate.

Review-extensie
Indien je minimaal 100 unieke reviews hebt gekregen in de afgelopen 12 maanden en minimaal 3,5 sterren als gemiddelde hebt, kun je gebruik maken van de review-extensie. Hiermee laat je aan je gebruikers zien welk cijfer andere mensen aan je winkel hebben gegeven. Dit zorgt weer voor een extra reden waarom ze op jouw advertentie moeten klikken in plaats van die van je concurrent.

App-extensie
Heb je een mobiele app? Dan kun je ook gebruik maken van de app-extensie. Hiermee kun je jouw mobiele app promoten.

Geautomatiseerde extensies
Het is ook mogelijk om geautomatiseerde extensies te gebruiken. Hiermee bepaalt Google zelf welke extensies juist zijn voor je advertenties. Een voordeel hiervan is dat het tijd bespaart om extensies te maken en dat de data beslist welke extensies gebruikt dienen te worden. Het nadeel hiervan is dat het niet handmatig te optimaliseren valt en je geen invloed hebt op welke extensies bij je advertenties worden getoond. Hierdoor kan de advertentie raar ogen.
Meer weten over extensies?
Wil je meer weten over de verschillende extensies? Neem dan contact op met jouw consultant en kijk welke het best bij jouw doel passen.