seo

Essentiële SEO-update: alles wat je moet weten over de Google Core-update van 2024!

Danjel

2 mei 2024

Als SEO-marketeer bij Multiply begrijp ik hoe cruciaal het is om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Een van de recente updates die een grote impact heeft gehad op hoe websites worden gerangschikt in Google-zoekresultaten, is de Google Core-update van 2024. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen die je als retailer met een webshop moet kennen:

1. Kwaliteit van content is enorm belangrijk

Google hecht nog meer waarde aan hoogwaardige content die relevant is voor gebruikers en die niet is geschreven voor zoekmachines. Met de Core update wordt benadrukt dat je productbeschrijvingen, categoriepagina's en andere content op je webshop van uitstekende kwaliteit moeten zijn. Zorg ervoor dat de informatie die je verstrekt waardevol en relevant is voor je klanten. Plaats geen content alleen om het plaatsen maar duik echt in het hoofd van de consument en bedenk welke informatie nuttig is voor hen. Pas verder ook nog op met het gebruik van AI, Google zal hier streng in worden.

2. Optimaliseer voor mobiele gebruikers 

De mobiele gebruikerservaring wordt steeds belangrijker voor Google. Met de Google Core update van 2024 wordt de mobielvriendelijkheid van je webshop nog belangrijker voor de rangschikking in zoekresultaten. Zorg ervoor dat je webshop snel laadt op mobiele apparaten en gemakkelijk te navigeren is op smartphones en tablets.

3. Focus op lokale SEO 

Ook voor webshops is lokale vindbaarheid van belang. Google hecht meer belang aan lokale zoekresultaten, zelfs voor online retailers. Zorg ervoor dat je Google Mijn Bedrijf-vermelding correct is ingesteld en moedig klanten aan om reviews achter te laten. Dit kan helpen om je webshop beter zichtbaar te maken voor lokale zoekopdrachten. En naast je zichtbaarheid krijgen klanten ook nog eens te weten hoe goed jouw bedrijf wel niet is!

4. Veiligheid en betrouwbaarheid 

Google waardeert de veiligheid en betrouwbaarheid van websites enorm. Met de Google Core update wordt extra aandacht besteed aan de veiligheid van je webshop. Zorg ervoor dat je website voldoet aan de nieuwste beveiligingsnormen, zoals het gebruik van HTTPS, om het vertrouwen van je klanten te behouden.

5. De spam guidelines worden aangescherpt

Google gaat acties ondernemen om het spammen van gebruikers te bestraffen. Zo zullen acties die in strijd zijn met de Google spam guidelines handmatig of algoritmisch bestraft worden. Opgekochte domeinen met historische SEO-waarde zullen in strijd zijn met de richtlijnen. Ook content dat op schaal wordt gemaakt door AI en het maken van misbruik van de autoriteit van andere website om snel te scoren gaat bestraft worden. Het is dan ook essentieel om te werken aan je authenticiteit en kwaliteit.

Door rekening te houden met deze belangrijke wijzigingen in de Google Core-update van 2024 en je SEO-strategie hierop aan te passen, kun je de concurrentie voorblijven en de zichtbaarheid van je webshop in de zoekresultaten vergroten.

Hulp nodig?

Kun je ondersteuning gebruiken bij het implementeren van deze wijzigingen of het optimaliseren van je SEO-strategie? Neem contact met ons op, wij staan klaar om je met ons expertise te helpen groeien!