vision

De kracht van online video voor retail

Enzo

31 augustus 2022

Online video content is razend populair. Per dag wordt er alleen al op YouTube voor meer dan 1 miljard uur aan videomateriaal bekeken. YouTube is niet het enige kanaal waar video’s op gekeken worden. Denk bijvoorbeeld aan video’s op Facebook of websites van derden. Het is niet onbekend dat video de krachtigste manier is om een boodschap over te brengen. Maar wat kan jij als retailer met online video?

Eigen content versus online adverteren

Er zijn twee verschillende manieren hoe jij als retailer gebruik kunt maken van online video. De eerste manier is het creëren van eigen content op een voor jou relevant kanaal zoals bijvoorbeeld YouTube, Facebook of TikTok. Om impact te maken met deze content is het belangrijk dat je al een trouw publiek hebt die jouw video’s bekijken. Daarnaast kan het soms lang duren voordat je een trouwe fanbase hebt opgebouwd. Het nadeel hiervan is dat je niet optimaal profiteert van de voordelen die online video voor retailers kunnen hebben.

Een manier om sneller impact te maken met jouw video content is het inzetten van online video-advertenties. Met video-advertenties kan in één keer een veel groter publiek bereikt worden. Per dag worden er namelijk gemiddeld 5 miljard video’s alleen al op YouTube bekeken door een zeer breed publiek. Daarnaast hebben YouTube-advertenties de grootste zichtbaarheid (95%) en hoorbaarheid (95%) van het internet! Video is dus een goede manier om met een krachtig boodschap een groot publiek te bereiken.

Video inzetten om marketingdoelen te bereiken

Met de video-oplossingen die YouTube en Google aanbieden kunnen verschillende marketingdoelen bereikt worden. Het eerste doel is het verhogen van de naamsbekendheid. Maak bijvoorbeeld een korte merkvideo van jouw store om deze onder de aandacht bij het publiek te brengen. Een ander doel is het stimuleren van de productoverweging. Toon in een video bijvoorbeeld een nieuwe collectie of de opening van een nieuwe winkel. Als laatste kan met video ook actie gestimuleerd worden. Video-advertenties kunnen namelijk voorzien worden van een call-to-action. Zo kan jouw doelgroep direct naar jouw webshop navigeren en een aankoop doen.

Bekijk hieronder het voorbeeld van onze klant Haibu.

Video als onderdeel van PMax

Zoals als even bekend is worden Google Shopping campagnes vervangen door PMax campagnes. Als onderdeel van deze nieuwe PMax campagnes kan er een video toegevoegd worden. Het is voor jou als retailer belangrijk dat je een eigen video toevoegt aan deze campagne. Hiermee maak jij jezelf uniek en onderscheid je jezelf van de concurrentie. Daarnaast is er nog een belangrijke reden om een eigen video toe te voegen. Als je dit niet doet zal Google zelf invulling geven aan de video op basis van de koppen en beschrijvingen die jij hebt ingevuld. Dit ziet er onprofessioneel uit en raden we dus sterk af.

Kortom is video dus een goede aanvulling op jouw online marketingstrategie. Bereik (nieuwe) doelgroepen met een krachtige boodschap die je via andere kanalen nooit had bereikt.

Wij hopen dat we je voldoende hebben geïnformeerd wat voor toegevoegde waarde video kan hebben voor jou als retailer. Heb toch nog vragen over de inhoud van de blog? Geen probleem! Neem gerust contact met ons op.