how to

COVID-19 Update in Google My Business

Lennart

7 april 2020

We zien binnen en buiten ons klantenbestand dat er langzaam weer wat winkels open gaan. Weliswaar voor halve dagen. Wat we ook zien is dat er nog veel informatie op Google niet accuraat is. Lees hier hoe jij je informatie op Google kan updaten zodat die oriënterende bezoeker niet voor een gesloten deur staat.

Ga allereerst naar Google My Business toe en log daar in met jouw Google account. Klik na het inloggen in het linkermenu op 'Informatie'.

Klik vervolgens op aanpassen van je openingstijden. Daar wijzig je je openingstijden op de dagen dat je open bent.


Zodra je klaar bent met het wijzigen van je openingstijden klik je naar 'Posts' in het linkermenu. Vervolgens kun je bovenin de pagina kiezen voor een COVID-19 update.

Daar vul je relevante informatie voor potentiële bezoekers in. Wij hebben bijvoorbeeld staan: "We zijn ondanks de situatie gewoon geopend en iedereen binnen ons bedrijf werkt vanuit huis. Het opnemen van de telefoon zal hierdoor wat langer duren dan je van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak.". Ook zou je nog een speciale pagina kunnen koppelen waar je meer informatie hebt staan zodat je je bezoekers 100% kan informeren over de gang van zaken zoals bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden in de winkel en hoe je met de richtlijnen van het RIVM omgaat.

Ook kun je nog je omslag wijzigen voor je winkel of bedrijf. Je kunt hier bijvoorbeeld een kleine banner overheen plaatsen waar staat dat je geopend bent.

Succes! Bij vragen weet je ons te vinden.