how to

Checklist voor Zalando Connected Retail aansluiting

Bas

9 maart 2022

Nu steeds meer retailers graag de aansluiting met Zalando Connected Retail willen, merken we dat er soms nog best wel wat haken en ogen zitten om als retailer je producten te verkopen op Zalando. Om jou op weg te helpen, hebben wij een checklist gemaakt. Hierin staan de minimale vereisten waar jij als retailer aan moet voldoen om te kunnen verkopen op Zalando. We leggen je eerst ook nog even uit wat Zalando Connected Retail nu precies is en wat de voordelen voor jou als retailer zijn.

Wat is Zalando Connected Retail?

Zalando Connected Retail? Wat is dat nu precies? Zalando zegt daar het volgende over:

“Het verbinden van online en fysieke retail is al lang belangrijk in de mode-industrie; nog meer sinds het begin van de coronavirus pandemie. Connected Retail is Zalando's oplossing die fysieke winkels in staat stelt klanten te bedienen op het Zalando-platform. Het programma telt bijna 7.000 actieve winkels, die online aan miljoenen Zalando-klanten verkopen.”

Zalando Connected Retail is dus de oplossing van Zalando waarmee jij als retailer met één of meer fysieke winkel(s) in staat bent om (een deel van) je winkelvoorraad op Zalando te verkopen. Hiermee krijg jij toegang tot een groot publiek.

Voordelen Zalando Connected Retail

Er zitten een aantal voordelen voor het verkopen op Zalando Connected Retail platform:

Eenvoudige connectiviteit

Alles wat digitaal is, wordt door Zalando geregeld. Zij zorgen voor de content, de klantenservice, de betalingsactiviteiten, de marketing, het platform en de infrastructuur. Connected Retail komt ook zonder outlaykosten of dure systeemintegratie. Winkels hoeven alleen een geautomatiseerde export op te zetten vanuit hun Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem. Dit kan in de vorm van een datafeed.

Hogere omzet, hogere winst

Door fysieke voorraad aan het Zalando-platform te koppelen, kunnen partners de omzet en winst per vierkante meter sterk verhogen.

Hogere bezoekersaantallen

Naast een hogere ruimteproductiviteit als gevolg van Connected Retail-transacties, zal Zalando ook fysiek verkeer voor de winkels genereren. Zalando streeft ernaar om in de toekomst click-and-collect- en return-in-store-programma's uit te rollen, die Zalando-klanten effectief naar de winkels in de winkelstraten zullen brengen.

Snelle, groene levering

Door hun netwerk in te zetten voor snelle leveringen vanuit winkels in grote steden, bieden ze hun en dus jouw klanten een ongeëvenaarde gemakservaring, terwijl ze Zalando's huidige levering op dezelfde dag zullen verbeteren door latere sluitingstijden.

Checklist Zalando Connected Retail

Er zijn een aantal minimale vereisten waar jij als retailer aan moet voldoen om aan te sluiten op het Zalando Connected Retail platform. Wij sommen ze voor je op:

1. Fysieke winkel 

Je hebt ten minste één fysieke winkel en verkoopt productcategorieën die ook op Zalando worden verkocht (kleding, schoenen, sport, accessoires en beauty).

2. Productfeed

Als retailer dien je een productfeed te hebben die geautomatiseerd geüpdatet wordt. De verplichte velden van deze productfeed zijn:

  • Store
  • EAN
  • Price
  • Retail Price
  • Quantity

  Wij bij Multiply kunnen je helpen om de productfeed met daarin de vereiste attributen op te zetten. Eventueel met behulp van Channable.

  3. Logistiek partner

  Om aan te kunnen sluiten die je met één van de logistieke partners van Zalando in zee te gaan, DHL of PostNL.

  4. Partner voor het maken van de connectie

  Je zal een partner moeten vinden die voor jou de aansluiting met het Zalando Connected Retail platform kunt maken. Wij bij Multiply bieden deze koppeling. Als jij bent aangemeld bij Zalando Connected Retail, toegang tot de Connected Retail tool hebt, over een CliëntID en API key beschikt en een datafeed hebt, kunnen wij de koppeling verzorgen en minimaal dagelijks een update van de voorraad richting Zalando doen.

  Checklist
  Meer weten?

  Wil jij eerst meer informatie en de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op. Ben jij al overtuigd, voldoe jij aan de minimale vereisten van Zalando Connected Retail en wil jij dat wij de koppeling voor jou gaan regelen? Ga dan naar deze pagina en laat je gegevens achter.