how to

Best practices voor het creëren van sale advertenties

Bas

24 juli 2023

Als retailer in de e-commerce wereld wil je natuurlijk het maximale uit je verkoopadvertenties halen om meer omzet te genereren. Zeker tijdens bekende dagen zoals Black Friday en Cyber Monday zie je grote e-commerce bedrijven volop sale advertenties lanceren. Maar het is belangrijk om te beseffen dat het simpelweg voeren van een Sale campagne niet automatisch garant staat voor succes. Om je sale advertenties te optimaliseren en meer klanten aan te trekken, delen we in dit artikel enkele best practices die je als retailer kunt gebruiken.

Sale: de meest effectieve boodschap voor e-commerce

Uit onderzoek blijkt dat e-commerce advertenties waarin de term 'Sale' wordt gecommuniceerd 45% beter presteren dan het gemiddelde. Dit is geen verrassing, want wanneer je iets tegen een lagere prijs aanbiedt, zijn mensen eerder geneigd om tot aankoop over te gaan. Het is dus van cruciaal belang om deze boodschap duidelijk te vermelden in je content. Sale advertenties hebben een grotere kans om conversies te genereren dan berichten over nieuwe collecties of gratis verzending, die overigens wel als de volgende best presterende berichten worden beschouwd. 

Diverse soorten sale advertenties en hun impact op de prestaties

Niet alle sale advertenties zijn gelijk. Het type sale dat je voert, heeft een verschillende impact op de prestaties. Uit onderzoek blijkt dat VIP-sale acties en X voor Y-sale acties het beste presteren. Met VIP-sale acties bedoelen we exclusieve sales die alleen toegankelijk zijn voor een specifieke groep. Deze sales hebben een aankoopratio die 40% hoger is dan het gemiddelde, maar worden helaas vaak over het hoofd gezien. X voor Y-sale acties omvatten aanbiedingen zoals "2 voor €50" of "3 halen, 2 betalen". Dit soort sales geeft klanten vaak het gevoel dat ze een "spel" spelen om waardevolle producten te vinden. Bovendien vergroot het waarschijnlijk de waarde van de winkelwagen, omdat klanten meerdere producten moeten aankopen. 

Aan de andere kant presteren sale advertenties die een algemene korting op het gehele assortiment bieden het slechtst. Deze generieke sales hebben meestal geen significante impact op de aankoopratio. Als retailer kun je dus het beste richten op VIP- en X voor Y-sale acties om optimale prestaties te behalen.

Het belang van het vermelden van besparing in sale advertenties

Als je adverteert met grote kortingen tijdens de sale, maar niet vermeldt hoeveel klanten kunnen besparen, kan dit een negatief effect hebben op de prestaties. Klanten houden er over het algemeen niet van om voor de gek gehouden te worden, dus het is cruciaal om specifieke besparingen te vermelden. Facebook advertenties die duidelijk aangeven hoeveel klanten kunnen besparen, genereren 63% meer verkopen per weergave. Wees dus transparant en toon de besparingen in je sale advertenties om meer klanten aan te trekken en de aankoopratio te verhogen.

Het belang van tekst in sale advertenties

Het is logisch dat een betere aanbieding meer klanten zal aantrekken. Daarom is het aan te raden om meer tekst in je sale berichten te gebruiken. Hoe meer tekst je gebruikt, hoe aantrekkelijker de aanbieding lijkt voor de klant. Vergelijk bijvoorbeeld deze twee sale advertenties die hetzelfde zeggen:

  1. "Grote Sale".
  2. "Grote Sale - bespaar tot 50% - alleen dit weekend".

Hoewel beide advertenties in principe hetzelfde zeggen, lijkt de tweede advertentie met meer tekst een veel betere deal. Onderzoek toont aan dat advertenties met meer tekst beter presteren dan advertenties met minder tekst. Als retailer moet je dus niet aarzelen om de voordelen van je aanbiedingen te benadrukken in goed geschreven tekst om de aantrekkingskracht op klanten te vergroten en je verkoop te stimuleren.

Om samen te vatten, volg deze best practices bij het creëren van effectieve e-commerce sale advertenties:

  1. Gebruik saleberichten als de belangrijkste boodschap.
  2. Voer het juiste type sale uit (VIP, X voor Y, enz.).
  3. Vermeld de besparingen in je content.
  4. Gebruik voldoende tekst in je advertenties.

Onthoud dat niet alle sale advertenties automatisch succesvol zijn. Experimenteer met deze best practices en ontdek welke resultaten ze opleveren op basis van jouw retailbedrijf en branche. Door strategisch te werk te gaan met je sale advertenties kun je je omzet aanzienlijk verhogen en effectief klanten aantrekken naar je retail business.

Wil je meer informatie, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.