how to

Als retailer jouw vacatures promoten via Social Media? Let op!

Yoran

7 april 2022

Nu we zien dat steeds meer retailers weer op zoek zijn naar personeel en vaak Facebook of Instagram gebruiken om nieuw personeel te werven, geven we bij Multiply advies waar jij als retailer op moet letten. We hebben namelijk al gezien dat het fout kan gaan en dit zelfs heeft geleid tot een blokkade van het advertentieaccount. Dus wil je met een vacature adverteren op Facebook of Instagram? Dat kan! Lees echter wel eerst goed deze blog door om op een 'veilige' manier te adverteren voor jouw vacatures.

Speciale Categorie

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Facebook sinds kort een update heeft ingevoerd voor het adverteren van vacatures. Het is nu namelijk verplicht om aan te geven dat de advertentie als doel heeft om sollicitanten te werven. Om dit te doen is een speciale categorie “werkgelegenheid” aangemaakt die je dus altijd aan moet vinken als het gaat om vacatures.

advertentiecategorie-facebook

Deze optie is aangemaakt om discriminatie bij het sollicitatieproces tegen te gaan en het wordt dan ook afgeraden om deze categorie niet aan te vinken, omdat jouw advertentieaccount geblokkeerd kan worden. Facebook neemt dit dan ook serieus, want de eerste permanente blokkade hebben we bij Multiply al voorbij zien komen.

Nu we weten dat het dus belangrijk is om deze optie aan te vinken, is het ook goed om te weten wat er dan precies veranderd wanneer deze speciale categorie van kracht is. Wat er namelijk gebeurt, is dat de mogelijke targeting erg gelimiteerd worden. Zo is het niet meer mogelijk om bepaalde leeftijdsgrenzen in te stellen of de keuze te maken tussen man en vrouw. Daarnaast is het bij de gedetailleerde targeting ook alleen maar de mogelijkheid om interesses te targeten en vervallen de opties demografie en gedrag.

demografie-facebook
Doelstelling

Nu we het belangrijkste gedeelte hebben besproken is het natuurlijk ook interessant om te kijken hoe een vacaturecampagne het best ingesteld kan worden. Hierbij beginnen we met het campagnetype. Want je kunt daar ook kiezen uit een waslijst aan marketingdoelen, maar voor vacatures kun je het best gaan voor:

Verkeer: stuur de geïnteresseerde personen naar de vacaturepagina of jouw Facebook-bedrijfspagina.

Leads genereren: verzamel de informatie van de personen die geïnteresseerd zijn in jouw vacature.

Doelgroep

Bij het instellen van een doelgroep zijn er dus een stuk minder opties dan voor de update en is het alleen mogelijk om te targeten op iemand zijn locatie en interesses. Het is dan ook belangrijk om zo veel mogelijk variaties van de functie te bedenken om deze toe te voegen aan de targeting om de doelgroep groot genoeg te maken.

Budget en planning

Voor wat betreft het budget en de planning van de advertenties is dit niet anders dan bij de andere advertenties op Facebook. Hier is het belangrijk om vooraf een te besteden bedrag te bepalen die je in gaat zetten voor deze campagne en dit kun je dan inzetten als budget per dag of een vast looptijdbudget.

Advertentie

Op Facebook ziet de gebruiker gemiddeld een kwart van zijn of haar tijd advertenties en is het dus belangrijk dat jouw advertentie er goed uitspringt. Maak dan ook een sterke visuele afbeelding of video om direct de aandacht van de gebruiker te krijgen en schrijf een professionele wervende tekst om de gebruiker te overtuigen van de functie die aangeboden wordt.

Landingspagina

Naast het maken van een goede advertentie is het ook belangrijk om een goede landingspagina aan te maken voor de vacature. De advertentie is namelijk bedoeld om geïnteresseerde mensen naar de website te sturen, het is dus belangrijk dat de landingspagina hier goed op aansluiten.

Heb je toch hulp nodig met het adverteren van jouw vacatures op Facebook, Instagram of LinkedIn? Neem dan contact op met een van onze specialisten!