how to

6 Google Ads tips om het maximale uit Black Friday te halen

Bas

3 november 2023

Met de feestdagen in het vooruitzicht, is het voor retailers van cruciaal belang om hun marketingstrategieën te optimaliseren voor maximale impact tijdens belangrijke winkelperiodes, zoals Black Friday. Google Ads is een krachtig platform om gerichte advertentiecampagnes te creëren en te beheren. Door slim gebruik te maken van de diverse functies die Google Ads biedt, kan jij jouw online zichtbaarheid vergroten en potentiële klanten effectiever aanspreken. Hier zijn zes essentiële tips voor het inzetten van Google Ads tijdens de Black Friday-periode.

1. Begin op tijd 

Het is misschien cliché, maar begin op tijd. Start je campagnes ruim voor Black Friday om potentiële klanten bewust te maken van je aanbiedingen. Richt je op zoekwoorden die relevant zijn voor Black Friday-deals en maak gebruik van advertentieplanning om je budget effectief te beheren.

2. Gebruik promotie extensies

Tijdens de Black Friday-periode is het van cruciaal belang om potentiële klanten te informeren over lopende acties en speciale aanbiedingen. Door gebruik te maken van promotie-extensies in Google Ads, kan je specifieke acties en kortingen direct in de advertenties communiceren. Dit stelt potentiële klanten in staat om snel te begrijpen welke voordelen ze kunnen behalen bij het bezoeken van de website. Door heldere en aantrekkelijke communicatie te gebruiken, kan de kans op conversie aanzienlijk worden verhoogd.

3. Optimaliseer advertentieteksten

Om de aandacht van potentiële klanten te trekken, is het belangrijk om de advertentieteksten aan te passen met Black Friday-gerelateerde uitingen. Door specifieke termen zoals "Black Friday Sale" of "50% Black Friday korting" te gebruiken, kan jij de urgentie benadrukken en de interesse van potentiële klanten vergroten. Het toevoegen van een countdown-timer aan de advertenties kan ook een gevoel van urgentie creëren en potentiële klanten aanmoedigen om direct actie te ondernemen.

4. Seizoensgebonden biedingen 

Google Ads biedt adverteerders de mogelijkheid om seizoensgebonden biedingen in te stellen, wat vooral handig is tijdens drukke winkelperiodes zoals Black Friday. Door de verwachte toename in conversiepercentages op specifieke dagen te voorspellen, kan Google de biedingen zo instellen dat je op die dagen ook optimaal zichtbaar bent. Dit stelt hen in staat om hun advertentiebudget efficiënter te beheren en de kans te vergroten dat jouw advertenties worden weergegeven aan relevante doelgroepen op het juiste moment.

5. Maak gebruik van first-party data

Het gebruik van first-party data is essentieel om relevante doelgroepen effectief te targeten tijdens en voorafgaand aan Black Friday. Wij bij Multiply gebruiken Datafuse, waarmee we segmenten aanmaken van klanten die vorig jaar tijdens Black Friday aankopen hebben gedaan, zowel online als in de fysieke winkel(s). Door ons te richten op deze specifieke doelgroepen, kunnen wij de advertentie-inhoud en aanbiedingen afstemmen op de interesses en voorkeuren van potentiële klanten. Dit vergroot de kans op conversie.

6. Zet remarketing banners in

Het opnieuw benaderen van potentiële klanten die eerder op belangrijke pagina's hebben gekeken, maar geen aankoop hebben gedaan, is een effectieve strategie om de conversie te verhogen. Door remarketing banners in te zetten, kan jij specifieke advertenties weergeven aan mensen die eerder interesse hebben getoond in bepaalde producten. Door gerichte en relevante advertenties te tonen, kan je de interesse van potentiële klanten vasthouden en hen aanmoedigen om alsnog over te gaan tot een aankoop.

Door deze zes tips te gebruiken voor de inzet van jouw Google Ads campagnes ben jij in staat het maximale uit Black Friday te halen. Met een gerichte en doordachte aanpak kan jij als retailer jouw online zichtbaarheid vergroten, de betrokkenheid van potentiële klanten vergroten en uiteindelijk jouw verkoopresultaten verhogen tijdens deze drukke winkelperiode. Hulp nodig bij jouw Black Friday strategie? Neem contact met ons op.