how to

4 tips voor een succesvolle landingspagina

Multiply

15 januari 2020

Een landingspagina is de pagina waarop een bezoeker op de website binnenkomt vanuit een bepaalde bron. Waar moet een succesvolle landingspagina aan voldoen? Wij zetten onze 4 tips op een rijtje.

1. Kort en bondig

Een grote fout die vaak wordt gemaakt is dat een landingspagina heel veel informatie bevat. We willen immers dat de bezoeker de juiste informatie vindt. Dit kan er echter voor zorgen dat je een bezoeker juist afschrikt. Niemand zit erop te wachten om een heel betoog te lezen. Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie in een notendop te vinden is met de gewenste actie.

2. Juiste tone of voice

Weet wie je bezoeker is. Het is belangrijk om je content hierop af te stemmen. Spreek je de bezoeker met u of jij aan? Dit heeft veel invloed op hoe de boodschap overkomt op de bezoekers. Je kan het zakelijk houden, maar ook speels. Kortom, zorg ervoor dat je de juiste tone of voice gebruikt.

3. Duidelijke call-to-action

Je wilt de bezoeker in de meeste gevallen tot actie over laten gaan. Dit kan bijvoorbeeld een aankoop zijn, een contactformulier in te vullen of informatie te downloaden. Zorg ervoor dat dit doel duidelijk naar voren komt wanneer de bezoeker op de landingspagina landt. Verstop de call-to-action niet helemaal onder aan de pagina. De call-to-action moet opvallen.

4. Meten is weten

Het is een grote uitdaging om direct een perfecte landingspagina op te zetten. Vaak gebeurt het dat er in een later stadium nog aanpassingen worden gedaan, afhankelijk van de resultaten. Het is daarom goed om als de pagina is opgezet, gelijk zoveel mogelijk zaken meetbaar te maken waar je later profijt van hebt met de aanpassingen. Je kunt hierbij denken aan een meetbare call-to-action button of een klikbaar telefoonnummer. Een tool als Hotjar kan je helpen om te zien op welke momenten de bezoeker wel of niet tot actie overgaan door middel van heatmapping of video opnames van bezoekers. Uiteindelijk brengen zowel de cijfers als het beeld de juiste conclusie in kaart waardoor jij als organisatie de juiste vervolgstappen kunt nemen.

Succes met het opzetten van je landingspagina. Heb je hulp nodig? Dan kun je ons altijd even bellen.