how to

3 onmisbare tools voor het organisch posten van content op Facebook en Instagram

Yoran

11 augustus 2021

Voor veel retailers is het managen van de sociale media kanalen iets waar vaak tegenop gekeken wordt. Dit is begrijpelijk, omdat dit vaak een tijdrovende activiteit is waar ook ruimte vrij gemaakt voor moet worden. Het kan echter een stuk gemakkelijker worden als je de juiste tools inzet. In deze blog geven we je dan ook drie onmisbare tools voor het organisch posten van content op Facebook en Instagram.

logo-facebook-creator-studio
Facebook Creator Studio

Wellicht is dit voor sommige retailers een bekende tool en wordt hier al goed gebruik van gemaakt. Echter zien we ook nog veel retailers die niet van het bestaan weten en het dus niet gebruiken. Dat is zonde, want het gebruik van de Facebook Creator Studio zorgt ervoor dat jij jouw posts als concept kan opstellen en daarnaast vooruit kan inplannen op zowel Facebook als Instagram. Dit betekent dus dat je niet iedere week bezig hoeft te zijn met het bedenken en plaatsen van een post. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om één dag in de maand vrij te houden om alle posts voor die maand op te maken en in te plannen.

Facebook-creator-studio

Deze tool zorgt er ook voor dat je afbeeldingen en video’s niet eerst naar je mobiel hoeft te sturen om ze daarna op Instagram te posten. Dit kan dus allemaal vanuit je browser gedaan worden. Staan de foto’s en video’s die je wilt posten juist op je mobiel? Geen punt. Er is namelijk ook een app van de Facebook Creator Studio, zowel voor Android als Apple. Zo kan je gemakkelijk concepten maken als je onderweg bent en ze later in alle rust en focus afmaken achter je laptop. Voor een gestructureerde strategie van organische posts op Facebook en Instagram is deze tool dus onmisbaar!

logo-hootsuite
Hootsuite

Wanneer je een retailer bent met meerdere winkels wordt het nog een stukje lastiger en neemt het voor je idee nog meer tijd in beslag. Alhoewel het binnen Facebook mogelijk is om de posts die op de hoofdpagina worden gepost automatisch door te zetten naar alle winkelpagina’s, is het niet mogelijk om deze posts door te zetten naar een aantal specifieke winkelpagina’s.

hootsuite

Daar komt Hootsuite om de hoek kijken. Binnen Hootsuite is het namelijk mogelijk om de specifieke winkelpagina’s aan één Hootsuite account te koppelen om zo een post in te plannen waar en wanneer jij dat wilt. Daarnaast is het ook mogelijk om andere platformen zoals bijvoorbeeld Instagram, Twitter en Pinterest te koppelen. Waar de Facebook Creator Studio geheel gratis is, zitten er aan het gebruik van Hootsuite wel kosten verbonden. Uit onze ervaring weegt het gebruiksgemak en de toegevoegde waarde wel op tegen de kosten en is deze tool dus zeker het proberen waard.

logo-preppr
Preppr

Wanneer je specifiek voor Instagram een tool wilt gebruiken die je bij alle aspecten zal helpen, dan is Preppr wat je zoekt. Zo is het mogelijk om een preview van jouw feed te zien wanneer je jouw posts voor een langere periode vooruit hebt gepland. Dit zorgt ervoor dat je de feed zo kan structureren dat alle foto’s naadloos op elkaar aansluiten. Wanneer dit niet het geval is, kan je de volgorde dus ook gemakkelijk aanpassen. Daarnaast kan je bij het uploaden van de foto de caption schrijven, mensen taggen, een ‘first comment’ plaatsen en de ‘link in bio’ en locatie invullen.

preppr

Verder is het binnen Preppr mogelijk om hashtags die je vaker gebruikt op te slaan, zodat je deze niet iedere keer opnieuw bij een bepaalde post hoeft in te vullen. Ook biedt Preppr de helpende hand bij het kiezen van de juiste tijd om de post live te zetten. Preppr geeft je namelijk de drie beste tijden voor het plaatsen van jouw post. Uiteraard is het ook mogelijk om de specifieke tijd zelf in te vullen.

Bij het gebruik van deze tools zal je zien dat je jouw social media kanalen op een efficiënte, gestructureerde en gemakkelijke manier kunt managen. Wil jij hulp bij de keuze voor één van deze tools? Of heb je hulp nodig bij het managen van jouw social media kanalen? Neem dan contact op met één van onze social media specialisten.